Passat i present del Basquet en Algemesí

0
731

El Club Basket Algemesí, organitzador amb la Federació de Basket de la Comunitat Valenciana, de les Fases Finals de la IR Minibasket 2013-2014, Alevins i Benjamins, que es celebraren el 24 de maig al Pavelló 9 d’Octubre d’Algemesí.

37 anys formant jugadors de Basket, des de la Base, a partir de 5/6 anys, amb una dilatada trajectòria de bon fer en Algemesí, i el que es mes important, i d’alguna manera mes agraïts son, els xiquets i xiquetes.

Riberaexpress, ha volgut donar a conèixer un poc mes, qui son, i res millor, que fora el seu President, Vicent Enguix Vercher, i ú dels seus fundadors, Vicent Talens Sardina, el que en conten, com es va fundar el club, i la composició actual.

Junta Directiva

President: Vicent Enguix Vercher     –    Vice-President: Vicent Massià Montiel

Secretari: Quique Giner Arrandiz-Amezcua – Tresorera: Yolanda Levin Botella

En la Competició de la Federació

Equip Infantil “A”, que ha tingut una Excel-lent campanya, on els jugadors, venen jugant junts des de pre-Benjamins, i amb el mateix entrenador. – 13/14 anys

Jugadors: 10 – Entrenador: Marc Romera Garcia – Delegat d’Equip: Jesús Alfonso

Infantil “B” – 13/14 anys

Jugadors: 12 – Entrenador: Javier Jobani

Cadet, no ha competit enguany, però ja s’està preparant per a la próxima competició.

Junior – 17/18 anys

Jugadors: 12 – Entrenador: Rafa Beltrán – Delegat d’Equip: Jorge Juan

Sènior “B”

Jugadors: 12 – Entrenador: Carlos Gavarrell

Sènior “A” – A partir dels 19 anys

Jugadors: 12 – Entrenador: Vicent Talens Sardina – Delegat d’Equip: Vicent Enguix Vercher

Competició de Tavernes de la Valldigna, els equips son mixtes, xiquets i xiquetes

Pre Benjamins – 7/8 anys

Jugadors: 17 – Entrenador: Vicent Enguix Vercher – Delegat d’Equip: Yolanda Lerin

Benjamins – 9/10 anys

Jugadors: 16 – Entrenador: Enrique Giner –

Alevins, equip millor classificat – 11/12 anys

Jugadors: 16 – Entrenador: Jose Manuel  Armengol

Apart de les dos competicions, tenen als mes menuts els Babys, xiquets i xiquetes entre 5/6 anyets. Enguany son 16 jugadors

Fundació del Club

Vicent Talens Sardina, exjugador i entrenador de Basket,  va ser un dels fundadors del Club de Basket Algemesí, en l’any 1977, al tindre que fusionar-se dos equips d’Algemesí, i un de veterans i l’altre de gent jove, quan per canvis en la transició a la democràcia, Federació de Basket, va canviar les normes, preceptiu per a tots, passar els estatuts per notaria, i d’ahí va nàixer el Club Basket Algemesí.

La primera Junta directiva estava formada per, per part nostra, Ximo Beltrán, i Juan Carlos Llorca, i per l’altra, del Club de Veterans Basket Chicago, Jose Luis Castells, i Emilio Machí.

Va ser una època difícil per a posar en ordre tots els clubs al voltant de la recent creada Federació de Basket, ja que abans estava en mans de organitzacions afectes al Regim, de llavors.

En aquells temps el bàsquet, ¿estava molt arrelat en Algemesí?

“El Basket no estava molt arrelat, perquè el futbol era el que dominava, igual que ara, però hi havia molta varietat d’esports, i molts clubs potents amb molta gent, com el Club Scooter de Piragüisme, el Club Ciclista, o també Hockey de Patins, hi havia molta varietat que ara, jo percep que hi ha menys gent fent esport.”

Ha evolucionat el Basket, a nivell de la base?

“Ara es treballa amb gent molt mes preparada, i ací comptem amb gent de la directiva, especialment, Vicente (president, que fan un gran treball promocionant, i que la gent s’impliqués i porte equips.

Vicent Enguix, President  – Basket, en dos Competicions

.- Segons ens comenta Vicent, “per a què els xiquets de totes les edats puguen practicar el Basket, han de participar en dos competicions. Generalitat Valenciana. es recolza en els ajuntaments, i es denomina Lliga Municipal, que a València és molt potent, perquè està formada per Col·legis, i esta Competició se la va passar a la Federació perquè l’organitzara, i el pagament sobre fitxa de jugadors que paga la Generalitat, ho rep la Federació, excepte en el cas de la competició que es fa des de Tavernes de la Valldigna, en les categories que no fa Federació, com pre-Benjamins, Benjamins i Alevins.

Alginet va ser la primera població que organitzava la competició fora de la Federació, però, se li escapà de les mans, per temes organitzatius.

Agafa el testimoni Benifaió, amb dos persones, que ara estan treballant en la Federació, que l’organitzaren, donant molts bons resultats, l’any que ho van portar.

Tavernes de la Valldigna, pren el testimoni, i en el primer any (2012-2013) , van eixir 25 clubs, i després de l’èxit aconseguit per la bona organització, enguany 2013-14, són ja 51 clubs inscrits, de poblacions de les Comarques de La Ribera, La Safor, La Vall d’Albaida, La Costera i Canal de Navarrés.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here