Demà es farà públic el veredicte dels XIX Premis Literaris de Carcaixent

0
253

Demà dimecres, a les 19.30 hores, es farà públic el veredicte dels XIX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, tant en la modalitat del Premi Soleriestruch de Narrativa Curta com en la de l’Arminyana i Canut de Poesia. Al lliurament, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent, hi assistiran, a més de tots els guardonats, Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera. Clourà l’acte l’actuació de la soprano Elia Casanova i el trio de corda Assai.

Aquest certamen literari, amb una ferma trajectòria de dènou edicions, és una prova irrefutable de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels escriptors joves. Sens dubte, es tracta d’una aposta ben consolidada i que es manté amb força malgrat la crisi econòmica.

En la present edició han concorregut els treballs d’una cinquantena d’alumnes de 2n cicle d’ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Cal assenyalar que la popularitat d’aquests premis literaris va més enllà de la Ribera, com es demostra la participació de joves d’altres localitats de la geografia valenciana, com ara, Callosa d’En Sarrià, Elx, València i Vila-real.

Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; els dels segons premis, 200 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 150 €. Els textos seleccionats, sis en total, entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», juntament amb els textos guardonats en els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2015.

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent a través del telèfon 962 467 243 o del correu electrònic biblioteca@ayto-carcaixent.es.

Els xiquets i xiquetes , com explica Carme Caldés, directora del centre, “són capaços de diferenciar i reconèixer a Velázquez, Degàs, Picasso, Sorolla o Van Gogh. És un projecte molt bonic perquè veus com aprenen i es meravellen de les obres d’estos grans artistes, s’acosten a l’art amb una mirada neta sense prejudicis. Les obres d’art són una eina extraordinària per aprendre obrir els ulls al món «.

Pel que fa a la metodologia durant la setmana es planteja el treball amb la utilització de diferents materials com els bits, és a dir, una fitxa amb la imatge de l’obra seleccionada de cada pintor, amb fitxes per pintar, etc. Al final de cada setmana els xiquets fan una escenificació del quadre i el pintor així es converteixen en Velázquez o Sorolla i les més xiquets gaudeixen per uns segons com si foren la «Bailarina, posando para un fotógrafo» de Edgar Degàs.

El treball per projecte és una de les propostes metodològiques més interessants. Esta experiència vol ser una reflexió sobre com a partir del dia internacional dels museus, sorgeix un xicotet projecte que sense dubte en acosta al món de l’art”, apunta Caldés.

“La Vieta”

L’Escoleta Infantil Municipal “La Vieta” va nàixer el 1985 destinada a l’educació d’alumnes de primer cicle d’Educació Infantil, d’1 a 3 anys, autoritzada, homologada i subvencionada parcialment per la Conselleria d’Educació, complint així els requisits referits a les instal·lacions i al personal titulat.

El constitueix un marc adequat per al desenvolupament integral de totes les potencialitats del xiquet, hàbits, destreses físiques, intel·lectuals, socials, afectives, de co

Arxiu

municació, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here