Premis «Baldiri Reixac» per al Víctor Oroval de Carcaixent i l’IES de Guadassuar

0
760

El lliurament dels premis «Baldiri Reixac» serà al Palau de Pedralbes el dimecres dia 28 de maig i a l’Espluga de Francolí el diumenge 1 de juny

Els alumnes de P3, P4 i P5 d’educació infantil de l’Escola Víctor Oroval, de Carcaixent, han estat distingits amb un Premi Baldiri Reixac. En el mateix centre i en la mateixa categoria d’Alumnes, dotada amb 700 euros, s’ha distingit alhora a alumnes de 4t de Primària. Un altre Premi ha anat a mans dels alumnes de 1r i 2n d’ESO d l’IES Guadassuar, d’aquesta localitat de la Ribera Baixa.

El detall dels guardons és el següent:

* La màgia de Joan Brossa
Alumnes de P3, P4 i P5 d’educació infantil de l’escola Víctor Oroval, de Carcaixent
Mestra: Tona Huguet

* La roda de l’any
Alumnes de 4t de primària de l’escola Víctor Oroval, de Carcaixent
Mestra: Adelina España

* Uns pebrots com a pimentons
Alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’IES Guadassuar, de Guadassuar
Professor: Enric Ramiro

Els premis que atorga la Fundació Lluís Carulla estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

Els guardons a les escoles i als mestres es lliuraran dimecres dia 28 de maig, al Palau de Pedralbes de Barcelona i els destinats als alumnes el diumenge 1 de juny, a l’Espluga de Francolí.

En aquesta trenta-sisena edició s’han atorgat 12 premis a la categoria d’escoles amb una dotació de 3.300 euros cadascun. Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, hi ha dos guardons de 4.000 euros per a un estudi, assaig pedagògic o experiència didàctica i, conjuntament amb el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya, un premi de 4.000 euros a una experiència didàctica d’ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura catalanes mitjançant les TIC. Pel que fa els treballs d’alumnes, se n’han premiat 65, dotats amb 700 euros cadascun. A més, s’han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua

Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana.

Enguany el jurat dels premis està format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Cigalés, Alba Espot, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis i Maria Vinuesa.

Abraçada en el Víctor Oroval

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here