Calatayud proposa que Carcaixent habilite en la web un espai per al Pla de Cremes

0
323

Com no existix una norma general que regule les cremes en tota la Comunitat Valenciana, Carcaixent disposa d´un Pla Local de Cremes des de 2011. Els criteris de prevenció són canviants, fins i tot, entre zones molt properes i, per això, els ajuntaments juguen un paper fonamental, com a responsables de l´autorització de les cremes en els camps de cultiu.

Som sabedors de les dificultats per a conciliar el respecte al medi ambient i els recursos econòmics i agrícoles. Per això, considerem que una bona informació és el millor camí per a evitar malentesos i que correspon a l´Administració transmetre-la eficaçment al ciutadà.

Si parlem de l´autorització o denegació de permisos de crema, pensem que donar al veí de Carcaixent la possibilitat de sol.licitar-los i rebre respostes al respecte per Internet, facilitaria la gestió d´estos tràmits i evitaria embolics. Òbviament, este servici municipal no comportaria que deixaren de poder consultar-se les qüestions relatives a permisos de cremes de manera presencial en les instàncies corresponents de l´Ajuntament, puix hi ha molts ciutadans que encara no tenen accés a Internet o no usen esta ferramenta de comunicació.

Per a ajudar als agricultors i veïns en general en les peticions de permisos de cremes, la nostra portaveu municipal, Ana Calatayud, el passat dilluns 19 de Maig, va presentar una moció per al pròxim  Ple  en la que proposa que es faciliten els mitjans necessaris per a què, en la pàgina web de l’Ajuntament de Carcaixent, s’habilite un espai especial dedicat al Pla de Cremes, des del qual els ciutadans puguen sol·licitar els permisos per a cremes i rebre l’autorització o denegació dels mateixos, alhora que disposen d’informació sobre el contingut del Pla, del calendari de cremes i, en especial, d’aquells dies en els quals hi haja més riscos.

Des d´UxV Carcaixent volem l´aprovació d´este servici per a conjuntar el bé del camp i de la conservació ambiental. De la nostra economia vinculada a l´agricultura i dels espais naturals del terme. I de pas, desitgem estalviar viatges innecessaris als nostres veïns i que tinguen accés a les informacions de manera més ràpida i útil.

Grup Municipal d’Units per València

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here