Enric Morera diu a l’Alcúdia que les europees són «el principi del canvi al País Valencià»

0
219

Ahir es va celebrar a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia un acte de Compromís que presentava la coalició Primavera Europea per a les pròximes eleccions europees del 25 de maig.

L’acte va estar presentat per Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia i en ell participaren Diego Gómez, portaveu de Compromís de la Ribera Alta, Isabel Martín, regidora de Paiporta i candidata a les eleccions europees i Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts Valencianes.

 Paco Sanz, regidor de l’Alcúdia, va referir-se a la coalició Primavera Europea, constituida per diversos partits, entre els que destaquen Compromís, Equo i la Chunta Aragonesista i que té com a un dels seus principals valors el de la pluralitat. Va criticar durament la modificació exprés de la Constitució en setembre de 2011,  sense cap tipus de consulta ni referèndum, per acord del PSOE i del PP, que va donar prioritat absoluta al pagament del deute, per damunt d’altres prioritats com l’educació, la sanitat o els serveis socials.

Sense TV en valencià 

Diego Gómez, regidor d’Alzira i portaveu de Compromís a la Ribera Alta, es va referir a les agressions a un grup de joves que assistien a la Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna a Benirredrà i va criticar la impunitat amb la que actuaven aquests grups d’extrema dreta. El la seua intervenció va destacar la importància de treballar a Europa pels drets lingüístics dels valencians i denuncià que el nostre és l’únic poble d’Europa amb llengua pròpia que no compta amb una radiotelevisió en aquesta llengua.

 Isabel Martín, regidora de Paiporta i candidata a les eleccions europees per Primavera Europea, va explicar els principals trets del programa d’aquesta candidatura, com les polítiques de creació d’ocupació per impedir que els joves hagen de deixar els seu país per trobar feina o la lluita contra els paradisos fiscals amb la que s’obtindrien molts recursos per aquests polítiques. També va qüestionar que el Banc Central Europeu pose a disposició dels bancs ingents quantitats de diners a l’1% però no preste diners als estats per a fer polítiques socials o d’ocupació. Igualment es va referir a la necessitat de canviar les polítiques d’immigració que no han de ser temes de seguretat sinó de drets humans.

Rescat de la pobresa

Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts Valencianes, va tancar l’acte de l’Alcúdia, fent referència al lema de la campanya «per una Europa de les persones» que entronca amb la màxima prioritat de Compromís que és la de rescatar persones de la situació de pobresa i de falta de drets a la que aquesta crisi-estafa els havia abocat. Va criticar als dos grans partits, PP i PSOE que practiquen polítiques econòmiques molt semblants i que són responsables, en gran mesura, de l’actual situació al nostre país. Es va referir a lleis importants i positives aprovades a Europa, com la Directiva Marc de l’Aigua i altres que cal combatre com la Política Agrària Comuna, perjudicials per als productes valencians. Es va pronunciar per un canvi de model cap a la sostenibilitat i va acabar demanant el vots a Compromís, a la Primavera Europea, com el principi del canvi al País Valencià, per fer fora democràticament als corruptes i malbaratadors que ens estan governant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here