Norbert Blasco és l’autor del primer llibre d’una sèrie de volums dedicats a la ceràmica editat per l’Ajuntament d’Alzira. «Alzira ceràmica I. Un passeig pels seus paviments antics», va ser presentat el passat cap de setmana al MUMA d’Alzira amb la presència del regidor de Culturai Patrimoni, Carlos Correal, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.

La primera publicació, que acaba de veure la llum, explica els antics paviments trobats a Alzira que abarca des del segle XV fins el XIX, alguna reconstrucció virtual i distintes fitxes que recullen «la cronologia, l’estil i la ubicació original del paviment», segons comenta Blasco a Riberaexpress.

Unes valuoses peces que estan repartides entre el MUMA i col.leccions particulars. Norbert Blasco assegur que Alzira «és un dels municipis valencians on més mostres de ceràmica histórica s’han trobat».

La segona publicació prevista d’esta col.lecció tractarà sobre la ceràmica mural i la tercera al voltant de la terrisseria.

Este sábado, 17 de mayo, víspera del Día Internacional de los Museos, se presentó en el Salón de Actos del MUMA, el libro “Alzira ceràmica I. Un passeig pels seus paviments antics”, el cual recoge el exhaustivo estudio cerámico realizado por el profesor Norbert Blasco, fruto de muchos años de recopilación de este investigador local.

Alzira Ceràmica I, pot adquirir-se en llibreries i en el propi Museu Municipal d’Alzira (MUMA).

Riberaexpress