Compromís demana la dimissió d’Ortega per la «mala gestió» de l’autobús urbà d’Alzira

0
350
Autobús urbà d’Alzira

Aranda: “La decisió de la Sala Social del TSJCV reconeixent el dret dels treballadors de l’antiga cooperativa d’autobusos urbans d’Alzira a ser subrogats en tots els seus drets en la nova empresa contractista deixa en evidència a la regidora de serveis públics i a la resta de l’equip de govern per no respectar-los l’antiguitat en l’últim contracte del Servei d’Autobús Urbà”

Recentment s’ha dictat la Sentència de data 10 d’abril del 2014 recaiguda en el recurs de Suplicació 2689/13 dictada per la més alta instància de la justícia laboral valenciana,el Tribunal Superior, en la que s’estima la demanda interposada per part dels treballadors de l’antiga cooperativa que gestionava el servei públic de l’autobús urbà d’Alzira. El tribunal resol que siguen respectats els seus drets econòmics i d’antiguitat en la nova empresa concessionària, qüestió a la que la regidora Lola Ortega i la resta de l’equip de govern es van negar de forma reiterada tot i els recursos interposats en aprovar el plec de condicions economicoadministratives d’aquest contracte.

La demanda i el procés laboral ha sigut dirigit pel graduat social alzireny Enric Blay i és un èxit per als treballadors que han vist com en els últims anys, després del canvi d’empresa, eren acomiadats cobrant una xicoteta indemnització al no ser reconeguda la seua antiguitat.

Aquesta Sentència tindrà un efecte també en el contenciós administratiu que actualment està pendent de resoldre contra l’acord de la Junta de Govern Local de l’any 2010. Si l’acord és anul·lat, les seues conseqüències econòmiques poden ser importants per a les arques municipals.

Des de Compromís per Alzira ja advertíem que s’havien de respectar els drets dels treballadors (algun amb més de vint anys d’antiguitat) en la nova contracta i que era un dret reconegut per l’Estatut dels Treballadors. Però la regidora Ortega mai va voler atendre aquesta petició ni negociar amb la plantilla dels treballadors com al seu dia es va fer amb els Escoletes Infantils per part de Gisela Blasco. Per això, el raonable és que presente la seua dimissió de forma voluntària.

Veurem el que ocorre a partir d’ara amb tot aquest tema atés que la majoria d’antics treballadors han sigut acomiadats per la nova empresa concessionària Autocars Lozano SL amb els processos judicials en marxa, però crea un precedent important en el nostre Ajuntament.

El que resulta criticable des del punt de vista polític és l’actitud de la Sra. Ortega en aquest procés i de la resta de regidors del PP amb l’alcaldessa Elena Bastides al front, perquè ja al seu dia van intentar una maniobra semblant amb la plantilla de la Residència Guerriller Romeu però la mobilització dels polítics, treballadors i veïns d’Alzira ho van impedir.

Carles Aranda
Responsable de política municipal
Compromís per Alzira

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here