La millor defensa, un bon atac / Opinió: Diego Gómez

0
365
Diego Gómez

Després dels esdeveniments tan tètrics i dolents d’aquesta setmana de campanya electoral escepticoeuropea, aquesta vesprada de divendres s’ha passat per les xarxes socials un missatge que resumeix perfectament la situació i preocupació dels dirigents del moment, front a les necessitats de la ciutadania. El missatge en qüestió planteja les coses que cal regular urgentment des de la perspectiva política. Així la corrupció, el finançament dels partits, la monarquia, els desnonaments, el frau fiscal, la pujada d’impostos, etc. no són prioritaris. El més urgent i necessari és regular l’ús de Twitter.

I tota la moguda a partir de la detenció del jove de la Vall, que va ser emmanillat fa un parell de dies per la guàrdia civil acusat d’haver expressat la seua conformitat per la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco, i haver-hi demanat la de més polítics. Es tracta de la primera detenció per un piulet a Twitter després de les declaracions del ministre d’Interior de perseguir els radicals, antisistemes i instigadors de la violència gratuïta i dels comentaris injuriosos.

A aquesta cacera de bruixes, caldria sumar altres episodis de rabieta injustificada. Així, l’expulsió de Mònica Oltra de les Corts, les declaracions del portaveu del PP al Parlament tatxant de radicalitat i fora sistema al grup Compromís, la sentència en contra d’EUPV pel famós ‘Calatrava ens la clava’, l’autorització de la delegació del govern a la concentració del GAV a la Trobada de Benirredrà, entre d’altres, són la mostra i els indicadors d’una estratègia política concreta de la dreta valenciana i espanyola d’intentar culpabilitzar i criminalitzar les actuacions de l’oposició més real i amb futur d’alternativa al País Valencià.

Amb l’estratègia de la millor defensa és un bon atac i del tu més, estan buscant la confrontació i el cos a cos. Tot afavorit per uns mitjans de comunicació partidistes (ABC, la Razón, Carlos Herrera, etc), un sector social privilegiat (els bancs i els grans empresaris) i un polítics caducs que veuen com ja no poden vendre més burres coixes al poble. Caldrà estar a l’aguait i no caure en el parany de González Pons, Bellver, Marhuenda, Cospedal, Cañete, Fabra… i companyia. La ciutadania sap perfectament distingir entre un assassinat, una venjança i una retallada en els seus drets i en la seua llibertat d’expressió.

Perquè a la fi hi haurà un dia en què ho podrem tot. Perquè “Calatrava no ens calla”, Mònica Oltra continuarà essent la política millor valorada del panorama valencià, les Trobades d’Escola Valenciana seran reconegudes com el fet social més rellevant de les darreres dècades al País Valencià. I perquè no tardarem en fer fora els instigadors de la vertadera radicalitat: els prepotents i corruptes instal·lats en les seus poltrones de poder. Ens lladren, però nosaltres resistim i avancem.

Diego Gómez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here