El grup AURYN el Piromusical i la Setmana Taurina actes destacats en les Festes de Sueca 2014

1
360
Presentació dels concerts
Dimas Vázquez

El Grup revelació Auryn, el Piromusical de Ricardo Caballer, la Setmana Taurina, i les Berbenes Populars en els Barris i racons del poble, protagonistes de les Festes Majors a Sueca.

 La presentació feta ahir dimarts, a l’ajuntament de Sueca, per part del regidor de Festes, Dimas Vázquez, en la que va informar dels actes mes rellevants prevists per enguany.

Dimas Vázquez, acabada la presentació, contesta a les preguntes de Riberaexpress:

Qué destacaries de la programació de les pròxime festes?

Espectacle Piromusical

“Lo mes gros apart del Piromusical, una cosa que Ricardo Caballer, ha plantat la bandera en Sueca, i nosaltres seguim apostant per eixa bandera, que es un espectacle únic.

Després el mes important son els concerts, que des de que vaig entrar de regidor, hem intentat mantindré la mateixa qualitat, per a que la gent continue omplint tots els recintes.

.- Grup revelació, AURYN

Però el que passa, es que com els pressupostos públics cada vegada son menors, tinc que fer major esforç, i demanant-li major sacrifici a les empreses del sector per a poder arrivar a un punt de trobada, en el que ells no perden diners, i l’ajuntament puga fer el mateix espectacle, amb menor partida pressupostaria. Por tant nosaltres hem apostat enguany per un grup mediàtic com és AURYN, que on ha anat ha ompli, està en la llista dels 40, que traurà disc nou, els seus videoclips en Youtube, són dels mas visitats , amb mes de 4 milions de visites cada u, , un grup jove i de moda, que arrossegarà a la joventut.

.- Grups anglesos

Per a l’altra gent que no és tan jove, tindran el seu concert, i he apostat per un grup desconegut, engonals, que faran un tribut al grup llegendari escocès, és una aposta mia com va ser l’any passat, amb Alive and Kicking, que en un principi estava dubtosa i després  vaig rebre infinitat de felicitacions, i enguany me la torni a jugar, amb Simple Minds, perquè és un tribut de fer festa amb pocs diners, ja que són grups amb un catxet davall, però el seu concert et fan recordar al grup original escocès, Zen Garden, són grups llegendaris i mites, que faran les delícies de la gent, no tan jove.

Orquestra Montecarlo

Repetirem enguany amb l’Orquestra Montecarlo, que va omplir per complet l’any passat, la Plaça Jaume I, que també són una Orquestra molt mediàtica.

.- Setmana taurina, Bous al carrer en plaça

Enguany, es va a ampliar la plaça de bous en un 50% mes d’aforament, perquè Sueca és una ciutat eminentment taurina, sempre respectant als animals, -perquè ací no es faran corregudes de bous, mentre estiga jo – sempre serà la festa de bous al carrer, sempre sense maltractament. Con eixe augment d’aforament, hi haurà mes gent que podrà gaudir de l’espectacle, que l’any passat omplia la plaça.

.- Procure treballar sempre amb empreses del poble, i en ramaderies, en Sueca només hi ha una empresa, que porta plaça i ramaderia, que és Gregorio de Jesús, el propietari del mític bou «Ratón», amb el que tenim una espècie de negoci els dos, que a canvi de cedir-li la taquilla de la nit, el fa els espectacles a la nit, i el que és l’espectacle de la vesprada, ens fa un preu molt mòdic. Si no fóra així, ens costaria 4/5.000EUR mes. En l’acord dels espectacles de la nit, el corre amb les despeses d’assegurança, ambulàncies, metges, certificació de plaça, despeses que venien a l’ajuntament ara es fa càrrec l’empresari.

 

Paco Ruano, de “Ruano Group”, empresa que porta al Grup AURYN

 

Dimas Vázquez regidor de Festes

Quin es el concert mes important que aneu a portar a Sueca

Auryn, el dia 4 de setembre. Es un grup molt sol·licitat per tota Espanya , solen fer 50 a 60 actuacions durant l’any en tota Espanya, i en l’època estival es treballa el 100%, y Sueca ha sigut una aposta perquè ha coincidit aixina, es tenia ganes de que es portarà, i han sigut negociacions de temps

Molt participatives 

Salvador Campillo, alcalde de Sueca, “Les Festes a Sueca, sempre han tingut certa rellevància en la comarca, perquè on unes festes molt participatives, són Festes Patronals que les celebrem al setembre, a la nostra Patrona, la Mare de Déu de Sals, i pel que es a Sueca sempre l’han coneguda molt, per les fem en unes dates un poc especials, per ser sempre un poble arrosser, que ha viscut sempre de l’agricultura, i quan s’acabava d’arreplegar la collita d’arròs, és quan es feien les festes. És a dir, quan els altres pobles d’al voltant, ja no estaven en festes, i venien molta gent de fora. L’acte principal, és el Concurs Internacional de Paelles, que tanca en teoria les Festes.”

Salvador, a banda de Bous al Carrer, el Piromusical, quins altres actes destacaries?

“ Els Macro Concerts, que son extraordinaris, son grups a nivell nacional, junt a les Berbenes per tots els racons i afores de Sueca, i en la Plaça, on procurem tindre contents a tot el veïnat, i on els suecans, son molt participatius, amb els actes al carrer, que agrada molt, en un poble.”

Sueca, capital de La Ribera Baixa, es molt fidels a les seues Tradicions i Cultura Valenciana, on els seus arrels, es troben molt representatives, i es una de les poblacions que mes cultura tenen, quan parlem del seu producte estrela, l’arròs.

Concurs de Paelles, mes Internacional que mai

Enguany no sols faran el 54 Concurs Internacional de Paelles, sinó que l’han tret fora de Sueca, i el faran per primera vegada, a Xina, Japó, Austràlia, i hi ha Miami, als Estats Units.

Eduardo Sala/Riberaexpress

1 Comentario

  1. Traed a Sueca a Abraham Mateo, es un artista que abarca también un gran público de jóvenes.
    Es actual y hay muchas personas que les encantaría verlo, yo hasta acamparía y todo por verlo y como muchas personas.
    TRAEDLO POR FAVOR.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here