Jordi Sebastià reivindica en Carlet «major suport» per als llauradors valencians

0
362

 

El candidat de Compromís-Primavera europea es compromet davant dels dirigents de la Cooperativa a retre’ls contes de les seues actuacions

Jordi Sebastià amb Mª Josep Ortega en la cooperativa

El candidat de la coalició Primavera Europea va visitar ahir Carlet i s’ha reunit amb afiliats i simpatitzants, recollint les seues inquietuds. Posteriorment  acompanyat pels regidors i regidores de Compromís, va estar en la major empresa existent en l’actualitat a Carlet, la Cooperativa Agrícola “Sant Bernat”.

El candidat a l’eurocambra, Jordi Sebastià, va comprovar de primera mà que la Cooperativa Agrícola de Carlet és de les més grans del País Valencià, i ara mateix és considerada puntera a nivell tecnològic, donant treball a més de 1500 persones.

Jordi Sebastià va manifestar que “el plantejament del la PAC ( Política Agraria Comuna)  hui en dia  no respon a les necessitats d’una agricultura mediterrània com és l’agricultura valenciana”.

Aquesta situació que viuen els llauradors valencians i les seues cooperatives, també ha sigut posada de manifest en alguns informes de la pròpia Comissió Europea . Així l’any 2012, en l’informe “Support for farmers cooperatives”, en la part que fa referència a les cooperatives valencianes i concretament la de Carlet, és anomenada model a seguir. La professora de la Universitat de València Vanessa Campos assenyala que la principal amenaça que pateixen les cooperatives agràries valencianes és, d’una banda, la concentració de la cadena alimentària amb un clar domini per part de les grans empreses de distribució comercial que amb un gran poder de mercat imposen els preus als llauradors i, de l’altra, els acords de comerç preferencials que manté la UE amb països tercers que permeten la lliure entrada de productes com la taronja entre d’altres, perjudicant clarament  l’agricultura valenciana.

És per això que, segons ha conclòs Sebastià “per a Compromís és important que els valencians tinguem veu directa en Europa per a poder defensar els nostres interessos, i més si tenim en compte que la PAC suposa més del 50% del pressupost europeu i les exportacions hortofructícoles suposaren l’any 2012 més del 90% de les exportacions agràries valencianes”. Sebastià s’ha  compromès, davant dels representants del consell rector de la cooperativa, a retre’ls compte de les seues actuacions a l’europarlament.

 Àrea de Comunicació de Compromís de Carlet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here