EUPV de Sueca considera «un abús» els 60.000€ pagats per un hort de 4,6 fanecades

0
318

El Govern local hauria de donar explicacions públiques respecte a la finalitat per a la qual s’ha comprat eixe hort i si preparen una re classificació urbanística en eixa zona

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca estima extremadament exagerada la quantitat pagada per l’Ajuntament per la compra d’un hort de taronges, en la partida de Les Sendroses, ubicat als voltants de la zona esportiva. És un disbarat haver adquirit el camp a poc més de 13.000 euros la fanecada, un preu de més de quatre vegades superior al del mercat actual. L’operació de compra de 4,6 fanecades (3.856 m2) de classificació rústica va ser aprovada per unanimitat per la Junta de Govern Local per 60.000 euros, segons es va fer públic al Plenari del passat dijous.
EUPV de Sueca considera inacceptables, per poc convincents i menys raonables, les explicacions donades per l’alcalde, Salvador Campillo (Grup Independent de Sueca, Perelló i Mareny). També crida l’atenció el silenci còmplice mantingut en el Ple per part de Compromís, PSPV-PSOE i el regidor trànsfuga No Adscrit, que ostenta la responsabilitat de Patrimoni.
Valdria l’argument de què es troba situat a prop de la zona esportiva sempre que hi existira un projecte o l’alcalde hagués donat una explicació convincent al respecte. Però en aquest cas no n’hi ha propòsit que justifique la compra ni cap pronunciament públic per a dur endavant la suposada idea d’ampliació o millora de la zona esportiva. I menys encara, previsió pressupostària per a eixa possibilitat.
Quan quasi han passat cinc mesos de 2014, el Govern local ha estat incapaç de redactar els pressupostos d’enguany, com tampoc ho feren l’any passat. El darrer pressupost aprovat va ser el de 2012. A més a més, l’hort adquirit no és el que limita amb els terrenys de la fallida piscina descoberta municipal, amb la qual cosa senta un perillós precedent, quant a sobrepreu es refereix, per a futures adquisicions de camps per a destinar-los a usos esportius públics municipals.
Des d’EUPV de Sueca no volem entrar, per ara, si en la compra a sobrepreu s’ha seguit escrupolosament el que determina la normativa respecte a l’obligació dels regidors d’abstenir-se en els casos en el quals existeix “amistat manifesta”, ni si ha hagut un suposat tracte de favor. Ara bé: Després d’aquesta experiència, i pel bé del patrimoni municipal de totes les suecanes i suecans, els integrants del Govern local ben bé haurien de vigilar de prop aquest tipus de negociacions que, en com aquest cas, li han eixit extremadament cares per a les arques de l’Ajuntament de Sueca.
Per últim pensem que l’alcalde o el regidor d’Urbanisme i Patrimoni haurien de donar explicacions públiques respecte a la finalitat per a la qual s’ha comprat eixe hort i si preparen una re classificació urbanística en eixa zona.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here