Els XVI Premis Jaume I de Carlet marcats per la lluita social

0
496

La celebració dels XVI Premis Jaume I de Carlet, organitzats pel Casal de Carlet i ACPV van estar marcats per la necessitat que l’any que ve hi haja un canvi polític al País Valencià, tal com va manifestar el gerent d’Acció Cultural, Toni Gisbert, davant de multitud de polítics de diversos partits d’esquerra, entre els quals Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés.

Durant tot l’acte, conduït per la periodista Xelo Miralles, que va ser el primer rostre que mostrà Canal 9 als seus inicis i un autèntic símbol de la televisió recentment desapareguda, va planar el tancament de RTVV, i molts dels assistents tingueren l’oportunitat de firmar la ILP per una nova ràdio i televisió pública valenciana.

Premis marcats per la lluita social

Les entitats premiades en esta edició tenien un clar perfil de lluita social davant de la regressió clara que hi ha hagut en molts dels àmbits durant els últims anys. D’una banda, Xúquer Viu -premi a la defensa del medi ambient-, que va alertar sobre el nou Pla Hidrològic del Xúquer, contra el qual està concentrant tots els esforços. De l’altra, la Plataforma dels Afectats per les Hipoteques – La Ribera -premi a l’acció social-, els representants de la qual van manifestar que continuaran en la lluita pel dret bàsic a una vivenda digna. La Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència i l’Autonomia personal va rebre el premi a la defensa de la dignitat de les persones, mentre que el premi a la integració a la nostra cultura va recaure en l’irlandès resident a Carlet Jonathan Grimes, que va remarcar com de natural era per a ell parlar en valencià en un context com el de la Ribera. Per últim, el Club de Galotxa de Montserrat va rebre el premi Vall dels Alcalans per la seua promoció de l’esport nacional valencià.

L’acte, en el qual hi havia una bona representació de la vida social, cultural i política de Carlet i de la comarca, va comptar amb l’actuació musical del compositor i cantant valencià Borja Penalva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here