Joves amb Compromís projecten un documental d’Amparo Fortuny a Carcaixent

0
382

Joves amb Compromís Carcaixent ha organitzat un acte en què es projectarà el documental Estudiar en primavera, dirigit per Amparo Fortuny. La projecció tindrà lloc el divendres, 9 de maig de 2014, a les 19.30 hores a la sala de formació del Centre d’Empreses (C/ Marquesa Montortal, 54) de Carcaixent.

Estudiar en primavera es un documental realitzat en 2014 sota la direcció de la picassentina Amparo Fortuny. Tracta sobre les protestes dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València en defensa de l’ensenyament públic, símbol de la denominada Primavera Valenciana. I relata, pas per pas, tots els esdeveniments que van sacsejar la societat valenciana durant el mes de febrer de 2012.

En l’audiovisual conviuen els testimonis dels estudiants amb les imatges de les manifestacions i les càrregues policíaques, contraposades amb acompanyament musical, entre d’altres, de la cançó «Ley y moral», del grup murcià Klaus & Kinski.

Després de la projecció serà el torn dels testimonis. Participaran, a més de la directora, alumnes i pares i mares de l’IES Lluís Vives de València, que ens contaran tot allò que visqueren durant eixos dies pels carrers de València.

Els alumnes de l’IES Lluís Vives es convertiren en el símbol de les protestes estudiantils a tot l’Estat espanyol. I són fidel reflex del descontent juvenil davant un futur marcat per la incertesa.

Primavera Valenciana

És el nom amb què es coneixen la sèrie de protestes que tingueren lloc al País Valencià, i sobretot als carrers de València, en el mes de febrer de 2012. Iniciades pel moviment estudiantil contra les retallades i la devaluació de l’ensenyament públic. A les que, més tard, s’hi afegí gran part de la societat civil valenciana, com a mostra de rebuig per les actuacions desmesurades i repressores de la Policia Nacional.

Joves amb Compromís
Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here