La mostra de la Sèquia Reial del Xúquer arriba a Massalavés

0
421

Una vegada clausurada l’Exposició Itinerant del 750 Aniversari de la Sèquia Real del Xúquer a Antella, la pròxima parada serà en Massalavés este dijous,  amb els següents actes:

 Programa

19.00h.- Recepció a l’Ajuntament de Massalavés, a càrrec del Sr. Alcalde D. Gregorio Andreu Escrihuela i els membres de la Corporació Municipal.

 19.15 h. – Saló d’Actes de l’Ajuntament – 2 Conferencies Temàtiques.

Passat, present i futur de la Sèquia Real del Xúquer

A càrrec de  Juan Valero de Palma i Manglano Secretari de la Junta de Govern, de la Sèquia Reial del Xúquer

La Sèquia Real a Massalavés

A càrrec de  Arturo Cervera Ortiz

20.15 h.-Homenatge a la “Sèquia de L’Anguilera”

Finalitzades les conferències, els convidats, es dirigiran a la Sèquia de l’Anguilera, on dirigirà unes paraules, el President Ricardo García Perales, referent a la importància de la Sèquia Reial del Xúquer, i d’esta sèquia per al terme de Massalavés.

20.30 h.-Inauguració de l’Exposició Itinerant del 750 Aniversari

A la Camara Agrària, Carrer Sant Miguel núm. 20, s’inaugurarà l’exposició itinerant de la Sèquia Real del Xúquer.

 .- La Sèquia Reial del Xúquer, ha apostat per la Modernització dels Regadius

El repte de de la Sèquia Reial del Xúquer, es la Modernització dels regadius, i on es troba immersa actualment, en la construcció i posada en marxa d’una moderna xarxa hidràulica. Per a la seua execució en el marc del Conveni d’Alarcón, la Sèquia Reial del Xúquer (com integrant d’USUJ), signà un acord marc amb la Generalitat Valenciana, i el Ministeri de Medi Ambient.

.- Executades, per valor de 180 milions € – Reducció de CO2

Actualment, s’ha completat el 60% del procés de modernització, amb una inversió executada de mes de 180 Milions d’Euros, que han permès un estalvi anual, superior als 180 milions de metres cúbics d’aigua, evitant unes emissions a l’atmosfera, al voltant de 5.783 tones de CO2 menys, anuals.

Entre els  advantatges de la modernització, permetrà no sols estalviar aigua, al reduir les pèrdues, per transport i aplicació, sinó també augmentar la competitiva de la producció  i millorar la qualitat del servici, als regants.

 Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here