La Penya Sant Onofre d’Algemesí presenta el cartell de Bous al Carrer

0
367

La Penya Sant Onofre, ha presentat en el Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, el cartell dels actes a celebrar en Algemesí, els dies 30 i 31 de maig,  i el diumenge, 1 de juny del 2014., amb unes ramaderies de solvència, que no deixaran indiferents als que volen els Bous al Carrer.

 En l’acte de presentació del cartell,  estava present Vicent R. Garcia Alcalde d’Algemesí, el regidor Gabriel Palop (al no poder estar Amparo Lluch, regidora de festes), a més de Jose Vte. Machancoses (ramader, Voro, de “Barreras el Toril”, i Miguel Moliner, president de la Penya Sant Onofre,

Cartell de Festejos

.- Divendres, 30 de maig 2014

24,00 h.- Vaques, bou en puntes, i Bou embolat – Ramaderia: JV. Machancoses

 .- Dissabte, 31de maig 2014 – 6 Bous

12,00 h.- Vaques i Bou, Ramaderia: La Paloma

18,00 h.- 2 Cerrils, Contesa de Sobral, i 4 de JV. Machancoses

24,00 h.- Solta de Vaques, bou en puntes,  la Paloma i Embolada dels cerrils de la vesprada

.- Diumenge, 1 de juny 2014

12,00 h.- Matinal Infantil Gratuït, amb inflables, tancament infantil i moltes sorpresas

18,00 h.- Vaques i Bou en puntesRamaderia: JV. Machancoses

 

Destapat el cartell anunciador, per l’alcalde, i el president de la penya, es va formar la taula de tertulians per  repasar a la situació actual dels festejos de bous al carrer, tant en Algemesí, com a la resta de la Comunitat Valenciana, amb tots els nombrats abans, a excepció de l’alcalde, que va haver d’absentar-se per motius d’agenda.

 Kiko Reinoso, prestigiós crític taurí, i coneixedor de tot el que passa en el mon del bou, va presentar l’acte i va ser el moderador, que posà damunt de la taula, tot allò que passa en estos festejos de Bous al Carrer, des de la Seguretat  i responsabilitats, l’estat actual de les ramaderies i la seua rendibilitat, la legislació vigent que heu regula, el intrusisme per part d’algunes ramaderies, economia submergida, et., cruament i sense embuts.

.- Seguretat

Sobre el tema de la Seguretat, Boro de Barreras el Toril, creu que actualment la legislació vigent que regula els Bous al Carrer, feta per la Conselleria de Governació, està ben feta, però tot està en mans de les empreses organitzadores que siguen “professionals” i fa-sen complir-les.

Jose Vte. Machancoses, ha aportat la dada, de que l’any 2013, van haver en tota Espanya, 5 morts, xifra no comparable en altres activitats.

.- Rendibilitat de les Ramaderies

Machancoses, ha posat damunt la taula, les dificultats que tenen les ramaderies per mantindré, degut al alt cost del menjar pels animals, i la reducció que en algunes poblacions fan de bous i dies, degut a la crisis.

La seua ramaderia està a Picassent, i actualment té al voltant de 300 bous, i el seu tracte amb ells es molt personal, aixina com heu fan també els seus treballadors.

.- Ramaderies

S’ha parlat de les prestigioses ramaderies que van a vindre enguany a Algemesí, com la de Machancoses, ramaderia: La Paloma, de Xaló (Alacant), i de la ramaderia Comtessa de Sobral (portuguesa).

.- Preus

Miguel Moliner, president de la Penya Sant Onofre, ha anunciat els preus d’enguany, i que ja estan a la venda:

15€, per al Bono de 5 festejos, i 5€, l’entrada per a cada festeig

 Va tancar l’acte, el regidor Gabriel Palop, “ Algemesí es un poble valent, que se tira endavant sempre que fa falta, i en este cas, per la festa de Bous al Carrer. Elogia la quantitat de gent que  està darrere dels bous, per a que tot isca be, com a les empreses organitzadores per a que extremen i fa-sen complir les mesures de seguretat, per evitar mals majors.”

 Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here