Vallés (PP) critica els alcaldes d’Alzira, Algemesí, Carcaixent i Cullera per no reclamar la concessió d’aigua

0
374
José Luis Vallés

En el debat de la moció presentada ahir pel Grup Socialista al plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia per a rebutjar el Pla Hidrològic del Xúquer que està tramitant el govern central, el portaveu del PP (José Luis Vallés) afirmà novament que els Alcaldes dels pobles afectats (entre d’altres Elena Bastidas d’Alzira, Lola Botella de Carcaixent, Ernesto Sanjuan de Cullera, Vicent Gª Mont d’Algemesi) “s’han dormit en los laureles” i que no han fet res per a solucionar el problema i obtenir una concessió pròpia d’aigua superficial del riu Xúquer per a subministrar aigua als seus veïns.

Eixa manifestació cal valorar-la amb la que va fer el sr. Vallés fa poc més d’un any (casat amb Rosabel Ribes, presidenta del PP local i antiga diputada provincial) quan digué que els responsables dels ajuntaments implicats “no han fet res per millorar l’aigua dels seus pobles”.

És la segona vegada en poc més d’un any en que el representant del PP de l’Alcúdia, per a defensar la posició del govern valencià del PP, critica la inacció dels seus correligionaris del PP en els municipis de la comarca afectats per la necessitat d’obtenir aigua no contaminada.

Cal recordar que en un ple celebrat el 24 d’abril de l’any passat el sr. Vallés va mantenir la mateixa posició, a la vegada que es mostrava partidari de la proposta avalada pel govern de la Generalitat de fer possible una segona pressa d’aigua del riu Xúquer per a transvasar aigua a la conca del Vinalopó (aigües amunt d’Antella), en contra a l’opinió mostrada per la pràctica totalitat de representants del PP de la comarca de la Ribera.

L’Alcalde de l’Alcúdia i president comarcal del PSPV recordà en el debat de la moció que la responsabilitat més greu per l’actual situació pertany als governs autonòmic i central del PP i que la situació que la que s’aboca als veïns de la comarca és clarament discriminatòria, front a la situació dels altres municipis que reben aigua superficial del riu Xúquer amb concessió pròpia (Àrea Metropolitana de València, Sagunt i Albacete) sense necessitat de tenir que permutar aigua amb ningú, cosa a la que s’obliga als pobles de la comarca de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here