El govern de Carcaixent «no» facilita l’accés a la informació municipal segons Albert

5
158
Carles Albert

El regidor Carles Albert acudeix al Síndic de Greuges després de denunciar que té més de 40 escrits sol·licitant informació que encara no li han sigut contestats; així com denuncia que no se li deixa accedir a determinada informació municipal.

La moció que va presentar el regidor Carles Albert en el passat plenari i que va rebutjar l’equip de govern demanava que es contesten en un temps prudencial, la totalitat dels escrits, precs i preguntes que qualsevol regidor presenta; així com que per als supòsits on la llei de bases de règim local i el reglament municipal faculten a obtenir informació sense autorització prèvia; no es pose cap trava a l’hora d’accedir a aquesta informació.

Després d’haver reclamat en diverses ocasions aquestes informacions sense haver obtingut resposta per part de l’equip de govern, el passat 1 de Març, C. Albert, va presentar davant del Síndic de Greuges una denúncia, que ha sigut admesa a tràmit, relativa a la falta de contestació per part de l’equip de govern a molts dels escrits presentats per la seua persona en qualitat de regidor i la falta d’accés a aquesta informació municipal. La situació denunciada deriva en una vulneració sistemàtica del legítim dret d’accés a la informació que té un regidor i perjudica greument el treball de fiscalització i seguiment dels assumptes municipals.

Albert, afirma, que per desgràcia, en l’Ajuntament de Carcaixent ens trobem de forma habitual que l’accés a la informació i la contestació de les sol·licituds escrites realitzades mitjançant registre d’entrada, depenen del que es pregunte en dits escrits i de les ganes que en aqueix moment tinga l’equip de govern d’agilitzar o retardar la resposta; arribant a l’extrem de no obtindre resposta alguna a molts escrits encara que s’hagen presentat en diverses ocasions.

En aquest sentit hem de recordar que la informació en poder de l’Ajuntament de Carcaixent no és patrimoni exclusiu de l’equip de govern. Els 21 regidors electes, són els legítims representants escollits pels ciutadans, per tant, no hauríem de tenir cap tipus de problema per a poder realitzar les tasques per a les quals ens van triar i podríem realitzar el seu treball amb la totalitat dels drets que figuren entre altres llocs en els articles 12 i 13 del Reglament Orgànic de Funcionament Municipal que l’equip de govern va aprovar al desembre de 2013 i del que C. Albert es posicionà en contra. És a dir; no compleixen ni amb el que ells mateixos aproven.

Obscurantisme

Aquest fet demostra la falta de voluntat política que té l’equip de govern de facilitar la informació als regidors, demostrant així un total obscurantisme en la gestió municipal. Així també, denuncia que aquesta situació també es produeix en escrits presentats per ciutadans de Carcaixent, ja que molts mai reben contestació per part de l’Ajuntament, circumstància que és totalment indignant i que deixa als ciutadans desemparats davant de l’administració. Per aquests fets, C. Albert insta a l’equip de govern al fet que canvien la seua forma de procedir i que facen de l’Ajuntament de Carcaixent una administració totalment transparent al servici de tots els ciutadans i no sols al servei d’uns pocs.

5 Comentarios

 1. Hola. Ana Calataiud a Gener ja va fer açò mateix i ho va publicar en premsa.
  És bo que quants més ho facen millor, però podries haver comunicat en eixe moment que estaves d’acord amb eixa denúncia i així donar recolze a ella.
  Però bo, tampoc passa res perquè poses una altra i es compartisquen criteris.
  Una salutació.
  Pasqual

  • Pascual, és cert que Ana Calatayud va posar una queixa davant del síndic fa uns mesos per falta d’informació. Ara bé, aquesta queixa es centrava principalment en la falta d’enviament de les actes de les juntes de govern. En aquest sentit, la meua queixa, que també es basa en falta d’accés a la informació, es basa en la no contestació de l’equip de govern a molts dels escrits presentats per la meua persona així com a molts ciutadans.
   És a dir, que els dos hem denunciat la falta d’accés a la informació però amb coses sensiblement diferents.

 2. Pareix que PP PSD COMPROMIS PSOE diuen algo així com » i a vosaltres , ciutadans, que vos importa tot aixó». Silenci. No hi ha vergonya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here