Mayor (PSPV) exigeix la dimissió de Sanjuán per «posar en perill» la integritat física de les persones

0
274
Ernesto Sanjuán

Jordi Mayor

El portaveu municipal dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit hui la dimissió de l’alcalde de la localitat, Ernesto Sanjuán, pels fets esdevinguts este passat dissabte durant la «Baixà», quan la disparada del castell de focs artificials en honor a la patrona de la localitat va provocar un incendi que va arrasar 3,4 hectàrees.

El Grup Municipal Socialista va conéixer en la vesprada d’ahir l’existència d’un fax enviat este dissabte pel Consorci Provincial de Bombers dirigit al primer edil, en el qual se li advertia que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat havia decretat per a esta jornada el nivell de Preemergència 3 per RISC EXTREM D’INCENDI FORESTAL.

Per eixe motiu, en el fax se li recordava a Sanjuán que, segons la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, estan prohibits els espectacles pirotècnics que vagen a celebrar-se en terreny forestal o en franja de 500 metres al voltant del mateix, aclarint-li en el citat document «la qual cosa li notifiquem en relació al castell de focs artificials d’esta nit en la muntanya de Cullera, al costat del Castell».

Després de conéixer estes dades, Mayor considera que ha quedat suficientment clar que «el primer edil va incomplir deliberadament les ordres que se li van donar des del 112, posant en perill la seguretat de les persones, de les cases i del patrimoni immoble i natural de la ciutat de forma conscient».

El líder de l’oposició ha qualificat de «irresponsabilitat injustificable» l’actitud negligent de l’alcalde del Partit Popular, «qui sabent que estava posant en risc la seguretat de Cullera va posar per davant el seu afany de protagonisme i les ganes de lluir-se disparant un castell de focs que va acabar arrasant part de la muntanya».

Així mateix, Mayor veu «increïble» que, malgrat conéixer el que succeïa, el primer edil decidira seguir amb la processó i no suspenguera l’acte per a posar-se al capdavant de les tasques d’extinció del foc. Els regidors del Grup Socialista, que participaven en la processó que discorria per la Vila, no van ser informats fins a la seua finalització de la gravetat de l’esdevingut.

Petició d’un ple extraordinari

En un altre ordre de coses, el portaveu municipal socialista ha anunciat que demà a primera hora registrarà la petició del seu grup de celebrar un ple extraordinari urgent en 24 hores per a forçar l’alcalde a donar totes les explicacions pertinents del succeït perquè fins ara, després de la catàstrofe, simplement s’ha limitat a declarar en un mitjà que proposarà el canvi d’ubicació de castell de focs.

Reponsabilitats penals

Els Socialistes de Cullera estudien, a més, la petició de responsabilitats penals contra Sanjuán en entendre que el succeït va més enllà de la responsabilitat política i «no pot eixir-se’n de rosetes d’este greu assumpte». A més, acusen a Ernesto Sanjuán d’haver «perdut l’oremus polític» amb la seua actuació i ser un «alcalde incendiari i de sainet».

Suprimir castells i fastos

A part dels motius esgrimits, també sol·liciten la seua eixida de l’alcaldia «per haver gastat en un castell de focs artificials els diners que Cullera no té, endeutant encara més a la ciutat per a pagar les seues megalomanies. Si no hi ha diners per al bàsic, no hi ha diners per a focs artificials», li ha retret Mayor a Sanjuán, qui ha defensat una major austeritat i responsabilitat en la despesa dels diners públics.

«Ha arribat el moment que ens plantegem prendre decisions responsables encara que siguen impopulars, l’Ajuntament està per a atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans en primer lloc, i no per a cremar els diners en focs artificials. Si s’han de suprimir esta classe de despeses, s’ha de fer valentament», ha declarat Mayor.

Dany a la imatge turística

D’altra banda, el líder de l’oposició ha acusat a Sanjuán d’haver causat un «dany incalculable» a la imatge turística de la ciutat, després que l’incendi de Cullera i les causes del mateix hagen sigut notícia en tots els mitjans de comunicació nacionals.

«Ha projectat una imatge nociva de la marca turística de la ciutat, una vegada més, que costarà molt esforç reparar», ha assenyalat Mayor, qui ha lamentat que «els cullerencs hem d’aguantar esta vergonya per la gestió d’un govern municipal que s’ha convertit en la riota d’Espanya».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here