L’Ajuntament «oculta» a la ciutadania que el Mercat costarà 1,55 milions segons Més Algemesí

0
344

Segons la documentació que obra en l’expedient de modificació de crèdit pel qual es destinen 1’2 milions del romanent a la construcció del Mercat, el preu de l’edifici serà prou superior a la xifra que estan intentant difondre. L’ajuntament informà en març a la ciutadania que el cost de l’edifici era 1’1 milions més IVA, és a dir 1.331.000€. D’entrada és més que criticable, i una clara mostra de la voluntat d’opacitat que envolten tot el que fa, que visualment informen de la quantitat sense l’IVA. Mentre que a les companyies telefòniques se’ls obliga a que informen de les seues tarifes amb IVA, l’ajuntament d’Algemesí presenta una informació opaca desglossant l’IVA.

Però el pitjor de tot, i demostra la falta d’escrúpols de l’equip de govern, és que han ocultat que a aquesta quantitatcalia sumar-li un 13% de Despeses Generals i un 6% de Beneficis industrials. És a dir, han ocultat deliberadament i amb mala fe, un 19% del cost previsible de construcció, a més d’haver dissimulat els 21% d’IVA.

Tal i com consta en el pressupost que realitza aquest mateix mes d’abril el despatx MEDRANO SAEZ ARQUITECTOS, el Pressupost Total del projecte és de 1.556.681’80€. El 1’1 milions d’euros que parlava l’ajuntament és el Pressupost d’Execució Material (PEM), que no és, de cap de les maneres, el pressupost final ni el preu que li constarà al contribuent. Juntament amb la mentida sobre l’”existència” de subvencions inexistent, ara MÉS ALGEMESÍ ha descobert l’intent de dissimulació i ocultació del 40% del cost total de l’obra.

Però no sols oculten a l’opinió pública el cost real de l’obra, sinó que en aquest document, que forma part de l’expedient, i que és del mes d’abril, continua contemplant-se la construcció d’un gimnàs en la planta superior. De fet, la modificació de crèdit, que previsiblement aprovarà l’equip de govern, està pensada per aprovar un pressupost que contempla la construcció de vestuaris, inodors, dutxes, lavabos, equip d’aigua calenta sanitària, refrigeració… per a un gimnàs. Tot i que a preguntes de MÉS ALGEMESÍ en la Comissió se’ns negava que es pensara construir un gimnàs, el ben cert és que ells van a aprovar diners per a construir un edifici amb un gimnàs, aspecte totalment incomprensible. És aberrant que, tenint que assumir l’ajuntament el dèficit de la piscina i gimnàs, ara s’embarque en construir un gimnàs. Algemesí ja en té un en la piscina. Amb independència que finalment es construïsca el gimnàs o no, el ben cert és que açò sols demostra que l’equip de govern vol construir un edifici simplement per construir i transvasar diners públic a mans privades, que ha estat el que ha fet durant aquestes dues legislatures del PP a Algemesí. Construir per construir sense cap necessitat.

Algemesí no necessita cap gimnàs, ni necessita tampoc la construcció d’una nova Oficina de Turisme. Ja tenim una que està en el millor punt on pot estar, en el Museu Valencià de la Festa. Traslladar-la a aquest edifici significa descontextualitzar-la i tenir que llevar una persona del Museu per a que atenga una oficina que la majoria del temps no tindrà ningú a atendre. El que Algemesí necessita és un equip de govern que no li mentisca cada vegada que emet un comunicat oficial.

Haver ocultat directament un 19% del cost del projecte, haver dissimulat el 21% de l’IVA, haver afirmat l’existència de subvencions inexistents i haver negat en comissió que continue endavant la construcció d’un gimnàs que sí es pressuposta és intolerable. I entenem que la màxima responsable d’aquestes difusions i enganys a la ciutadania és la regidoria de Comunicació que deuria anomenar-se regidoria d’Intoxicació Informativa. És per això que MÉS ALGEMESÍ demanem el canvi de la titular d’aquesta regidoria i que es convoque el Consell dels Mitjans de Comunicació que sols s’ha reunit en dues vegades i que duria de tractar aquests assumptes tant greus.

 Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal

 MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here