Ètica funcionarial en els nostres ajuntaments / Opinió: Pasqual Martí

0
255

Els grups municipals de Demòcrates Valencians que ja estan treballant dins d´alguns ajuntaments valencians i els que, sense tindre encara representació en els consistoris, estan començant a moure´s per a demanar informació al si d´estes institucions s´estan trobant amb determinats problemes que volem remarcar. Problemes com la vulneració del ROF a l´hora de facilitar documentació o l´ús de servicis de l´ajuntament per a qüestions personals dels polítics governants, els quals no volem deixar passar perquè creguem en la regeneració de la democràcia i en començar la mateixa des dels municipis, amb la possibilitat de fiscalitzar i controlar l´acció de govern des de la base.

Un funcionari, per exemple,  d´un ajuntament,  té eixa categoria professional per haver guanyat la plaça i tindre un càrrec públic que li cobrix les esquenes per a protegir-lo en cas de conflictes externs. Per això, no entenem les traves per a facilitar documentació, segurament per por a qualsevol regidor o a la influència del partit polític que dirigix l´ajuntament. Des del nostre punt de vista, el funcionari té certes obligacions que, indistintament de qui governe, pot i ha d’exercir. Opinem que han de ser els primers a denunciar accions incorrectes, no han de permetre martingales ni altres gestions fraudulentes o enganyoses per als ciutadans i tampoc han de deixar-se manipular per interessos partidistes o particulars. Per últim, en el marc d´esta ètica que volem vore en les nostres institucions, desitgem que els funcionaris no es vegen obligats a firmar documents que puguen originar plets i altres conflictes amb la llei.
Si els funcionaris es troben amenaçats o cohibits i no complixen amb les seues funcions, òbviament, no requerim ni tants càrrecs ni uns servicis deficitaris. Tindre categoria de funcionari representa que confiem tots en vostés i ha de ser garantia d´exercici del treball sense risc de manipulació.
Des de Demòcrates Valencians, sempre defendrem la figura del funcionari com a servidor públic, però vigilarem atentament per a què els polítics no s´aprofiten de la seua posició per a beneficis personals o partidistes.
En este sentit, les nostres accions són clares. Si observem manipulació, denunciem.
Entre tots, construïm la democràcia que necessitem!

Demòcrates Valencians
Pasqual Martí i Coordinadors de la Ribera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here