El trasllat de l’Escola Permanent d’Adults li costarà a Alzira un mínim de 313.000 euros

2
507
Exterior de l’edifici

Les obres de remodelació de l’antic centre públic Federico Garcia Sanchiz han començat este matí segons ha pogut comprovar Riberaexpress. L’alcaldessa d’Alzira Elena Bastidas va anunciar, ahir, en una roda de premsa que els treballs de reforma per instal.lar l’Escola Permanent d’Adults començaven d’immediat.

Bastidas ha reconegut que invertirà en la rehabilitació de les aules els 200.00o euros ja pressupostats més 90.000€ procedents de la partida del superàvit municipal. La reformada  instal.lació educativa serà també utilitzada pel barri, de fet serà derribat el mur que envolta l’edifici per convertir la zona en una plaça per a l’ús del veïnat.

La reconversió de les actuals aules de l’Enric Valor en la tan desitjada pel govern municipal Oficina d’Atenció al Consumidor (OAC) costarà al voltant de 23.000 euros segons la pròpia alcaldessa. Això significa que el canvi d’ubicació de l’escola d’adults costarà a l’erari públic municipal la suma de 313.000 euros.

La primera autoritat ha vist de nou «intencionalitat política» en l’oposició de la comunitat educativa al trasllat de l’EPA en pretendre «imposar la voluntat d’uns pocs sobr

Un camió eixint del Garcia Sanchiz este migdia

e el de la majoria del poble». I ha reiterat que amb el canvi «L’EPA duplicarà les aules passaant de set a quinze», qualificant de «sorprenent» i «impecable» l’oposició al canvi de l’alumnat i a més ha rebutjat «els insults que l’equip de govern hem patit» en este procés.

La manifestació del passat dimecres sant on unes 500 persones mostraren el seu rebuig al  trasllat de les aules no ha causat mella en l’alcaldessa que s’ha mostrat ferma en la deua decissió.

2 Comentarios

 1. (És curioós com són les coses del poderr i del manar d’esquenes al poble. I a la realitat. En fi, la prepotència és això…)
  Abans de començar a construir l’actual Escola d’Adults, el projecte va haver de passar pels tècnics de Conselleria, i hageren de canviar basants coses per adequar-se a la normativa sobre construccions escolars, concretament per al que seria una Escola d’Adults.
  Ara, sense que ningú (a banda de la Sra. alcaldessa i el seu sèquit, suposem) haja vist el projece d’adequació o re-construcció del col·legi Garcia Sanchiz en EPA Enrc Valor, comencen les obres.
  El canvi d’ubicació de l’EPA no ha passat pel Consell Escolar Municipal, on s’ha de debatre preceptivament, obligatòriament, i prendre l’acord que siga, a favor o en conra del trasllat.. Encara que després l’Ajuntament haurà de fer el que li done la gana, però s’ha de tractar al CEM per a sol·licitar el canvi a la Conselleria, que hauran de veure si reuneix les condicions adients.

  Molt bé, que arreglen l’antic Garcia Sanchiz, perquè el barri i la ciutat necessiten espais per als jóvens, els infants, les associacions, la cultura… ALzira no té massa espais comunitaris i ja seria hora d’anar posant-ne a disposició.de la ciutadania, no?

 2. Ahi sí que està ben pensat i no com en la Parrilla, perque n’hi ha més espai per aparcar els cotxes, son unes instalacions molt grans i sobretot perque tindràn pati per a poder fer els descansos, encara que si volen fumar tindràn que eixir fora del col·legi, peró sempre estaràn millor en un pati que en el parc on eixen ara en els descansos.

  Crec que es una bona decisió i encertada, a més a més n’hi ha molts alumnes que tindràn l’escola més prop que ara, perque la Vila està a un costat del poble i eixe col·legi està quasi en el centre geogràfic d’Alzira.

  Ara si es queixen ja serà per vici, perque de la Parrilla val, ho comprenc, però que es queixen ara si que seria incomprensible, perque està clar que eixiràn guanyant els alumnes i els mestres (llevant d’algú que com li venia millor l’actual ubicació encara continuarà donant guerra).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here