El president de la Sèquia Reial confirma a Antella que els regants «donen suport» a les mobilitzacions de la Mesa pel Xúquer

2
455
El president de la Sèquia Reial i USUJ amb la pancarta de Xúquer Viu
El president de la Sèquia conversa amb manifestants de Xúquer Viu

El president de la Sèquia Reial de Xúquer, José Manuel Garcia de la Cuadra, ha estat molt contundent hui sobre l’oposició dels regants a la segona presa per al Xúquer-Vinalopó, fins el punt d’anunciar que la seua entitat donarà suport a les mobilitzacions anunciades per Xúquer Viu i la Mesa pel Xúquer contra el Pla Hidrològic, recentment aprovat.

L’apisonadora de Madrid

«No acceptarem en absolut una segona presa en Cortes de Pallàs» ha dit el màxim dirigent als mitjans de comunciació, minuts abans de la tradicional Solta d’Aigües en l’assut d’Antella. Després de lamentar que «Madrid és una apisonadora on voten 70 funcionaris front una quinzena de regants» en alusió a la votació que va aprovar el nou Pla de Conca del Xúquer.

Garcia de la Cuadra ha fet unas manifestacions sorprenents al considerar que l’actual permuta d’aigua entre regants i consumidors de la Ribera «és una qüestió cojuntural d’un parell d’anys» donat que la comarca «deu contar amb una concessió directa» per al consum humà. En este aspecte ha arribat a dir que la concessió de 12 hm3″ prevista per Alacant en el Pla Hidrològic «ha significat un agravi comparatiu» respecte  la comarca de la Ribera del Xúquer.

Lluitar tots junts

«Està molt bé que lluitem tots junts» ha manifestat a Riberaexpress el president de Xúquer Viu, Roger Pons, en conèixer el suport dels regants a les mobilitzaciones convocadaes per la Mesa pel Xúquer en Sueca, El Palmar i València entre maig i juny.

«Em sembla molt interesant i ens alegra que estiguen al nostre costat en una lluita que interessa a tota la Ribera», afirmà Pons.

A la Solta d’Aigües d’Antella s’exibiren tres pancartes reivindicatives de Xúquer Viu amb les que mostraren el seu suport  els alcaldes de l’Alcúdia Robert Martínez (PSPV) i d’Alginet, Jesús Boluda (Compromís) a més de regidors de distints municipis d’estes formacions polítiques i de Més Algemesí com Josep Bermúdez.

En finalitzar l’acte oficial, el president de la Sèquia Reial i d’USUJ, José Manuel Garcia de la Cuadra acceptà unir-se a la pancarta que diu «No al Pla de Co0nca que condemna el Xúquer», escenificant així el seu suuport i el de tots els regants de la Ribera a les mobilitzacions contra el Pla del Xúquer que començaran el pròxim 17 de maig a Sueca.

La Solta d’Aigües d’Antella representa l’inici de la temporada de la campanya de reg de la Sèquia Reial del Xúquer i enguany es troba dins el programa d’actes commemoratius per la celebració del 750 aniversari d’esta entitat.

L’acte ha coincidit amb la inauguració de l’exposició itinerant sobre la història de la institució fundada pel monarca Jaume I. I ha contat amb la presència de totes les juntes locals de reg i d’una ampla representació d’alcaldes i regidors de la comarca.

Eduardo Sala / Riberaexpress

2 Comentarios

  1. Ens alegra escoltar, amb Roger Pons, president de Xúquer Viu, que el president de la Sèquia Reial del Xúquer siga partidari de lluitar contra el Pla de Conca que deixa la Ribera sense aigua per a beure i li lleva al Xúquer la condició de riu, en la seua definició enciclopèdica. També celebrem que la Sèquia Major, amb el seu president al davant, se sume a les mobilitzacions que es convocaran per derogar/reformar un Pla de Conca que pot ser serà, a llarg termini la vida o mort d’un riu i un importany retall de la qualitat de vida dels habitants de la Ribera, siga com a conseqüència de les noves condicions econòmiques que originarà o siga per les repercussions quant a la salut. Ens ho juguem a vida o mort, i en esta partida els companys de taula fan trampa, controlen els ressorts administratius de l’Estat, representen lobbys molt poderosos o són representants polítics de gran pes a Madrid.

  2. Pero no perdamos de vista cual fue su voto, el del Presidente de la Acequia Real del Jucar en la mesa nacional del agua, de la que es miembro.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here