La falla de Carcaixent ja està en Granada

0
432
L’artista Àlex Oliver junt el monument esta vesprada
El camió que transporta la falla cap a Granada

Granada espera els fallers i falleres de Carcaixent, que viuran de nou una setmana fallera concentrada en quaranta-vuit hores, i així, la mostraran al món, encenent el cel de l’Alhambra en foc amb el moment de la cremà.

El primer en arribar serà un camió de gran tonatge que trasnporta, a hores d’ara, el monument cap a la ciutat andalusa on demà serà plantat davall l’atenta mirada de la fallera major, Carla Gisbert,  i del president de la JLF Enrique Amores.

La matinada de dissabte serà el moment en què els setze autobusos que ixen cap a granada, plens de falleres i fallers carcaixentins, continuaran la incipient tradició fallera d’exportar les falles a altres llocs de l’estat espanyol.

D’acord amb les darreres afirmacions més de mil persones viatjaran cap a la ciutat andalusa on ompliran d’una vistositat diferent el cap de setmana dels ciutadans granadins. Una xifra que pot incrementar-se donat que segons Amores, viatjaran a Granada fallers i amants de les falles de diversos municipis de la comarca i fins i tot de València i l’Horta.

Els monuments, que han estat confeccionats pel taller de l’artista carcaixentí Álex Oliver, d’acord amb les fonts consultades, estan a bon reguard per a ser exposats el cap de setmana al centre de la ciutat.

El monument gran es composa d’un remat construit sobre la base de la tradició andalusa dels roders com a remat central i diversos ninots, cedits en aquest cas per les tretze falles de Carcaixent.

El primer avanç de carcaixentins a Granada està produint-se escalonadament i ha estat conformat per membres de la Junta Local Fallera de Carcaixent, els quals s’han desplaçat per anar preparant tot allò que caldrà per gaudir de la festa fallera a la ciutat de l’alhambra.

En el programa de festes a realitzar trobem la plantada, la despertada de diumenge, l’ofrena, cercaviles, mascletades, castells de focs artificials a més a més de gaudir de la gastronomia pròpia valenciana amb paelles i aigua de valència. També i, com és preceptiu, es procedirà a la cremà de les falles, qua tancarà l’exercici faller i n’encetarà un de nou, que tant de bo vinga carregat amb moltes i noves sorpreses falleres.

David Vidal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here