Compromís de Carcaixent reclama que s’incrementen les inspeccions en les ETT del sector agrícola

0
384

El Grup municipal Bloc-Compromís ha presentat una moció que insta el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social a què incremente les inspeccions en les empreses de treball temporal que contracten persones en el sector agrícola. Així mateix requerix el Govern perquè faça els canvis normatius necessaris per tal d’evitar estos abusos.

Resulta evident que les condicions de treball al camp valencià, i concretament dels treballadors de la taronja, que no han estat mai les òptimes, han empitjorat en els darrers anys. I una de les causes és la irrupció del sistema de contractació indirecta controlat per les empreses de treball temporal.

Els treballadors denuncien l’existència de processos irregulars de contractació. Concretament, hi ha treballadors que denuncien el cobrament de salaris inferiors als deu euros diaris després de realitzar jornades de més de deu hores.

Proposició no de llei al Congrés dels Diputats

En este mateix sentit, Joan Baldoví, diputat de Compromís, ha registrat en el Congrés una proposició no de llei que demana al Govern l’increment de les inspeccions de treball, incloent-hi el suport de la Policia, en la campanya de recol·lecció de la fruita d’esta temporada. L’objectiu és evitar els abusos que, any rere any, pateixen els treballadors.

El diputat de Compromís adverteix que: “el frau repercuteix també a les arques de la Seguretat Social i d’Hisenda perquè per a donar aparença de legalitat a este operacions les empreses redueixen el nombre de dies treballats en les nòmines”.

I és que “al problema de comptar amb un equip d’inspectors, sens dubte, insuficient, se suma el que les il·legalitats van en augment, i que les sancions imposades no dissuadeixen els infractors, els beneficis econòmics dels quals, a costa del treball alié, són molt elevats”.

Compromís proposa incrementar els mitjans humans de la Inspecció de Treball, així com implicar les forces i cossos de seguretat de l’Estat perquè eviten i perseguisquen els possibles delictes contra els treballadors.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here