Gloriòs encontre de Jesús Ressucitat a Alberic

0
318

Els feligresos de Sant Llorenç i L’Espirit Sant, van abarrotar, anit, l’Església de L’Espirit Sant, per a celebrar la Resurrecció de Jesús, en la Vigília Pascual, i posterior Trobada de Jesús Ressuscitat, amb la seua  Mare.

 A les 10 de la nit, es van apagar les llums de l’interior de la Parròquia, i els capellans celebrants, Guillermo i José Vicent, i els feligresos eixiren a la porta de l’església, per a començar el ritual de la Vigília Pasqual, que consta de tres parts, que va acabar amb la Litúrgia Eucarística.

1ª part.- Celebració del foc nou.

Encengueren un foc nou. En el Ciri Pasqual, que representa a Jesús, el pàrroc va marcar l’any i les lletres gregues «Alfa» i «Omega», que signifiquen, que Jesús és el principi i el fi dels temps i que enguany li pertany, va fer la benedicció del foc i el va encendre. Després, processó cap l’interior d l’Església, en la que es van anant encenent les veles i les llums de l’Església.

El sacerdot, José Vicente, va cantar el Pregó Pasqual,  un poema molt antic (escrit al voltant de l’any 300) que proclama Jesús com el foc nou.

 2ª  part.- Litúrgia de la Paraula

Després de la Celebració del foc nou, es va seguir amb la lectura de la Paraula de Déu. Es van llegir set lectures, començant amb la Creació fins a arribar a la Resurrecció. Una de les lectures més importants la del llibre de l’Èxode, en la que es relata el pas pel Mar Roig, i com Déu va salvar els israelites de les tropes egípcies que els perseguien.

3ª part.- Litúrgia del Bateig

Es va beneir la Pila baptismal, i es va recitar la Lletania dels Sants, l’aigua beneïda és el símbol que ens recorda el baptisme.

 Posteriorment, es va celebrar la Litúrgia Eucarística, concelebrada pels dos sacerdots, i on els Cors Parroquials de Sant Llorenç i L’Espirit Sant, estigueren acompanyant amb els seus càntics.

En lloc preferencial, es trobaven la Junta Central de Confraries d’Alberic, amb el seu president, Salvador Navarro, i l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, acompanyat per regidors de l’equip del govern municipal.

Gloriós Encontre amb el Ressuscitat

Posteriorment, a les portes de l’Església, va tindre lloc, l’Encontre de Jesús Ressucitat, portat en andes per xiquets, amb s’ha Mare, portada per xiquetes, amb un silenci de fervor i devoció, on varies vegades els dos que anaven davant per part de les dos imatges, es van agenollar , fins a produir-se la trobada, cara a cara, fill i mare.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here