Sols els tambors trencaren el silenci en la processó del Sant Enterrament a Alberic

0
484

La Setmana Santa començà el diumenge passat, amb l’alegria de la benedicció de palmes i rames d’olivera, commemorant l’entrà de Jesús en Jerusalem, el Concurs de l’Encisam, punt d’encontre de familiars i amics, la baixà de les imatges des de l’Ermita Santa Bàrbara, cap als llocs on s’exposaran,  estampa digna d’admirar.

 Passem al dilluns, on els alberiquenys, eixen a veure els monuments preparats per a rebre a tan insignes i il·lustres invitats, les 9 imatges. Imaginació en torn a lo que representa cada imatge, sense desvirtuar el que representa, i a vegades la senzillesa, guanya el cor i l’admiració dels visitants.

Fins arribar al Divendres Sant, Soterrar de Crist, s’ha gaudit de les Processons Penitencials, Proclamació de la Paraula, Processó del Silenci, Via Crucis, en el incomparable marc del Camí del Calvari en la Muntanyeta, l’Encontre Dolorós, entre les imatges de Jesús Natzarè i la Verge de La Soledad, moment molt emotiu, arribem a la celebració de la Passió i Mort del Senyor, en les Parròquies de Sant Llorenç i L’Esperit Sant.

 Tots els actes anomenats i altres que s’han fet, la tònica general ha sigut la gran participació dels Alberiquenys, i d’altres poblacions, i com no, en la  Processó General del Sant Enterrament.

 Milers de persones contemplaren el pas de les Confraries amb les imatges, durant el seu tradicional recorregut, amb molta devoció i en silenci, trencat sols, pel só de les Bandes de Música i de Tambors i Bombos/Trompetes, que acompanyaven les imatges.

En primer lloc, la Creu obria pas la processó, precedida per la Confraria del Sant Calze, l’última en crear-se, vesta blanca, caputxa groga, acompanyada per la Banda de Tambors i Bombos Verge del Roser; a continuació la Confraria de Jesús en L’Hort, vesta verda, caputxa negra, acompanyada de la Banda de Tambors i Timbals, de la Confraria; Confraria Crist en la Columna i Ecce-Homo, vesta roja i caputxa blanca, acompanyada per la Banda de Tambors i Timbals, de la Confraria; Confraria Jesús Natzarè, vesta groga, caputxa morat, acompanyada per la Banda de Música de Senyera; Confraria Crist de la Fe, vesta blanca, caputxa morat, acompanyada per la seua Banda de Tambors i Cornetes; Confraria La Piedad/Sant Sepulcre, vesta groga, caputxa roja, acompanyades per la Societat Unió Musical Alberic. Darrere del Sant Sepulcre, el retor d’Alberic, D. Guillermo Carrasco, i els retors fills d’Alberic, Jose Vicente Martínez i Mossèn Paco Gonzalez, i la Corporació Municipal, presidida per Antonio Carratala, alcalde d’Alberic. Tancava la Processó, la Confraria Verge de la Soledad, vesta negra, caputxa blanca, acompanyada per la Banda de Musica Unió Musical La Pobla Llarga, i la Junta Central de Confraries d’Alberic, presidida per Salvador Navarro.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Després de l’Última Cena, Jesús té una immensa necessitat d’orar. La seua ànima està trist fins a la mort. En l’Hort de les Oliveres cau abatut: es va prostrar rostre en terra (Mateo 26, 39) , precisa Sant Mateu. «Padre meu, si és possible, que passe de mi este calze; però no siga jo menge vull, sinó com vols Tú». En Jesús s’unixen a la tristesa, un tedi i una angoixa mortals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here