La Filharmònica Alcudiana celebra la primavera

0
468

La Banda Simfònica de l’Associació Musical Filharmònica Alcudiana ha celebrat este cap de setmana el Concert Extraordinari de Primavera, baix la batuta del director convidat David Moltó. En el transcurs de l’acte s’entregaren les ajudes econòmiques als músics becaris de la Banda.

David Moltó va preparar un concert apte per a diverses sensibilitats, una primera part interpretada només amb els instruments clàssics de banda, la qual obrí amb el pasdoble Pedrós, de B. Casanova, seguit de les Danses del príncep Igor, de Borodin i Saga Càndida, del jove compositor belga Bert Appermont, i una segona que començava amb les danses simfòniques de West Side Story, de Leonard Bernstein. Per acabar, després d’una tancada de teló per a canviar els instruments de la percussió, s’interpretà l’obra Deixallfonia, del compositor riberenc Enric Moltó.

Es tracta d’una peça realment original, pensada per a fomentar la sensibilitat cap a una forma de vida més natural i que viatja entre dos mons paral·lels: per una banda assimila els sons industrials vàlids per a la creació de música i, poc a poc, va mesclant-los amb els sorolls que creen els elements naturals fins formar la melodia desitjada. Tots els instruments de percussió emprats són deixalles (d’ací el nom de l’obra) o bé elements naturals: fulles, pedres, canyes, etc… És una peça d’encàrrec que va ser demanada per Paco Castelló al compositor, i que compta amb la intervenció en els instruments i la posada en escena de l’artista alcudià.

La interpretació va aconseguir que el públic assistent es posara en peu i que es fera un BIS d’aquesta obra, ja que va quedar molt gratament sorprés per la sonoritat i l’harmonia que es poden aconseguir a base de tubs de plàstic i de PVC, bidons reciclats, esquelets d’estructures metàl·liques i tota la sèrie de deixalles que prenien protagonisme.

Lliurament d’ajudes als músics-becaris

Al començament de la segona part del concert, l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, i el president de la Filharmònica, Vicent Avellán, van fer el lliurament dels xecs als músics becats per l’Ajuntament, que enguany en són 8:
Els clarinets Aida Almellones, Alba Chisvert i Ruben Tarancón; les flautes Ma Oreto Cerdà i Andrea Briega i els percussionistes Ángeles Martínez, Carlos Martínez i Xavi Peñarrocha. Tots ells van rebre xecs que van de 225 a 810 €, depenent del nivell d’estudis, de l’instrument i de si cobren o no la beca del Ministeri per estudis musicals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here