Experts diuen que el Prendimiento és un dels dosers més destacats de la història d’Alzira

2
586
Eliseo Pérez i José Vicente Rochina

José Vicente Rochina i Eliseo Pérez són els autors del doser del Prendimiento que ha guanyat, enguany, el reconegut Concurs deDosers d’Alzira. Tots dos han rebut centenars de felicitacions dels incontables visitants de la seua obra. Però sobre tot estaven satisfets en sentir d’algun que altre expert en la matèria que éste «es troba entre els dosers més destacats de la història d’aquest concurs local».

Els preparatius de l’adornament, ubicat al carrer Vnècia nº 5, casa del clavari Emilio Soriano, començaren en novembre però l’obra pròpiament dita arrancava el passat 7 de desembre.

Persones emocionades

Amb una bona quantitat del suro modern (porexpan) i d’escuma de poliuretano, José Vicente i Eliseo invertiren cinc mesos i ni se saben les hores per donar forma a «una casa senyorial de l’època». Al fons del doser s’aprecien les muralels de Jerusalén i la característica cúpula de la capital del cristianisme.

Perquè els visitants es queden bocabadats els autors han tallat les peces «una a una» a més de «lijades» abans de rebre «quatre capes de pintura amb la tècnica del pinzell sec».

El reconeiximent a la seua

Dosser del Prendimiento

desinteresada tasca és tan sols «un banderí», però es senten especialment reconfortats en veure a moltes persones «emocionar-se i fins i tot plorar». Emilio Soriano, fill del clavari, ha tingut molt que veure amb estes reaccions en ser el responsable de la música, el só i els efectes especials.

Riberaexpress

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here