500 manifestants s’oposen al trasllat de l’EPA i demanen la dimissió de l’alcaldessa d’Alzira

6
393

Al voltant de mig miler de persones s’ha manifestat esta vesprada pel centre d’Alzira per protestar davant el projecte de l’equip de govern local de traslladar les instal.laciosn de l’Escola d’Adults Enric Valor a l’antic col.legi Federico Garcia Sanchiz tot i que les actuals aules foren inaugurades en desembre de 2003.

L’Escola d’Adults NO es trasllada

Una gran pancarta amb el lema;»L’escola d’Adults NO  es trasllada» encapçalava la manifestació convocada per l’Associació d’Alumnes i a la que li ha donat suport les forces polítiques de l’oposició municipal; PSPV, Compromís i EU, a més d’altres extramunicipals com IPA i Demòcrates Valencians.

La columna de manifestants eixia poc després de les 7 de la vesprada de  l’EPA al carrer Snta Teresa i després de recòrrer les l avingudes, Blasco Ibáñez, Sants Patrons i Luis Suñer s’ha concentrat a la plaça del Carbó tot just a les portes de l’Ajuntament on la presidenta de l’associació, Isabel Albe

La manifestació en l’Avda Sants Patrons

rt junt a Elena Lloret, membre de la directiva han llegit un manifest que recollia el rebuig al trasllat. Al llarg del recorregut i a les portes del consistori han cridat nombroses consignes com «Sí, sí, sí l’escola es queda açí», «Mare de Déu quina creu d’Ajuntament» i «Bastidas dimissió», entre d’altres.

Una escola vella per una nova

«Ens volen canviar una escola del segle XXI per un altra de mitjan segle passat sense condicions» i  es preguntaven «quin mal hem fet?, perquè un maltracte tan injustificat?, no mereixem ni tan sols que parlen amb nosaltres abans de decidir res?, tan poc interessa l’educació en la nostra ciutat?», sòn alguns paràgrafs del manifest que ha tancat la protesta de l’alumnat de l’EPA.

Estudiants de totes les edats

Participaren estudiants de diverses edats des de 18 fins més de 60 i a tots els pareix «més senzill i barat deixar l’escola on està» perquè «a bon segur que troben altres llocs magnífics per a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà sense necessitat de fer-nos mal, només volem que ens deixen treballar i estudiar tranquils».

Al finalitzar la protesta una alumna li recordava a l’altra el que «ens ha costat tindre les actuals instal.lacions», donat que les obres van estar paralitzades durant un parell d’anys.

MANIFEST

Primer de tot, volem donar-vos les gràcies per haver acodit a esta convocatòria en defensa de l’Escola d’Adults d’Alzira. En especial a aquells que no sou alumnes o professors del centre i a pesar d’això heu volgut acompanyar-nos en resposat a la nostra crida.

Com sabeu, l’ajuntament pretén destruir les instal.lacions de l’escola Enric Valor (acabada d’inaugurar, com aquell que diu), per a convertir-les en unes oficines. No han consultat amb el centre abans de prendre una decissió tan important. No s’han dignat informar als diversos grups municipals sobre la qüestió.

Ni tan sols tenien previst un local en condicions per a reubicar-nos, primer era un edifici dels anys trenta en plena vila, que a penes s’aguanta en peu, ara diu que ens preparen una escola abandonada i arrasada, on han quedat les parets i poc més.

I ens preguntem; quin mal hem fet?. Perquè un maltracte tgan injustificat?. No mereixem ni tan sols que parlen amb nosaltres abans de decidir res?. Tan poc interessa l’educació en esta ciutat?

Ens tracten com si forem criatures; «està decidit, i prou» diuen, «a callar i a aguantar-se». Han arribata dir desfaran la nostra escola pel nostre bé, que anirem a «un edifici històric», és a dir, a una ruïna. Ens volen canviar una escola del segle XXI per altra de mitjan del segle passat sense condicions (i per això els del Garcia Sanchiz l’abandonaren). Però no podem queixar-nos, diuen, perquè tindrem més espai. També tindriem més espai baix del pont de ferro, a vora riu, o enmig de la Garrofera! Que anem a parar ací o allà no els preocupa gens; simplement els molestem i volen ocupar uns locals que es van dissenyar i construir per a l’escola d’adaults, i no per a res més.

Davant d’aquestaactitud no ens han deixat altra algternativa que defensar-nos i denunciar un projecte que no té cap ni peus. Som ciutadans d’una pais democràtic, no som súbdits. No podem acceptar qualseviol decissió capritxoa sense obrir la boca, perquè els polítics van i venen, i no solen mirar més enllà de les pròximes eleccions, però les seues decissión perduren i les papguem tots els ciutadans i ciutadanes amb els nostros impostos que costen molt de guanyar. No esgtem ací per a defensar la nostra comoditat; esteu ací per a defensar la vostra escola d’adults del futur, la que podreu disfrutar vosaltres, esl vostres pares o els vostres fills d’ací a molts anys.

6 Comentarios

 1. Lástima que al ponerse los partidos políticos a querer tener protagonismo en esto no saliesen ni el 50 % de los 2000 alumnos. Como he leído en otro foro, si dejasen a los ciudadanos expresarse sobre un tema concreto y no lo llevaran más allá del asunto en cuestión (solo porque están a un año de las elecciones) hubiese apoyado más gente. también un error pedir la dimisión de la alcaldesa . Hay quien está en contra del traslado y es votante del PP. . La organización debía haber evitado que se politizara el tema. Que hablen en los plenos que es donde les toca y que apoyen como unos ciudadanos más. Ahora lo que era una demanda ciudadana ya es una postura PSOE_COMPROMIS_EU versus PP .

  • Lo han politizado totalmente y ellos no representa la voluntad de la mayoría de los alumnos de la EPA. Ahora la mayoria estamos muy satisfechos con que la lleven al Garcia Sanchis. En esa manifestacion tenian ganas de manifestarse contra el PP y la alcaldesa, pero no les importaba la escuela de adultos, eso fue la excusa.

 2. Hola. Vam estar en la manifestació, i per molt que s’encaboten va ser un èxit.
  És veritat que podria haver anat més gent, però amb 500 persones ja és més que suficient per a demostrar que la gent no vol acceptar tanta imposició.
  Esperem deixen a l’escola on està i servisca per a altres assumptes posteriors, ja que la gent s’està cansant.
  Pasqual DV Alzira

 3. Si prenem com certa la xifra d’assistents del titular de la notícia, de les 4.000 suposades firmes arreplegues, totes elles verificades, ha acudit el 8% dels descontents pel trasllat de l’EPA. Descomptem als menors en edat d’escolaritzar, als polítics progressistes de la Corporació Municipal, secretaris i secretària dels distints Grups municipals, exregidors, membres de les executives locals, representats sindicals, curiosos, reporters gràfics etc… obtindrem un percentatge de seguiment mes real d’esta manifestació completament polititzada. Si tots els assistents foren alzirenys, si estigueren empadronats, resulta que el 0.09% de la ciutadania va secundar ahir la protesta estudiantil per a fer-la pròpia. Ara, si extrapolem al cens electoral, que ronda els 33.000 ciutadans amb dret de vot amb un índex de participació del 70%, continuem fent números i traient conclusions. Volen aconseguir en el carrer o en els jutjats, això que la ciutadania no els confia en les urnes.

 4. Política és tot. L’ensenyament públic depén de decisions polítiques. I desfilar junts als sants amb recursos públics també és política.
  500-1.000 persones que han organitzat i sacrificat temps i recursos propis per lluitar per una cosa de tots i no de la seua butxaca és de per si un triomf de la DIGNITAT. Ni que n’hagueren sigut 20 només.
  Tot això és el que fa rabiar la dreta. Endavant i molt ben fet!

 5. Quan una persona lluita per millorar les condiciones dels seus conciutadans sense esperar res a canvi, aixo es fer política. I ahir van haver molts d´ aquestos veïns que estan en associacions i en partits polítics per l´única satisfacció de lluitar pel be comú. Del PP pocs en vorem, si no cobren no van; si fins per anar a vore dossels els tenen que posar autobús i picadeta. Lo de l´abstinència deu ser per al altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here