Els regants de la Ribera participaran en les mobilitzacions contra el Pla del Xúquer

0
360
Reunuó de la Mesa pel Xúquer hui a Alzira

Les comunitats de regants de la Ribera «donen suport» a les mobilitzacions convocades per la Mesa pel Xúquer segons ha manifestat hui a Alzira el portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz que participat en una runió junt representas de CCOO i UGT, a més de forces polítiques com EU , Compromís i PSPV-PSOE. Pel que fa al PP els assistent asseguren que serà convidat a paprticipar en les mobilitzacions però respresentants d’esta formació ja han avançat que to i estar en contra d’una segon presa del Xúquer al Vinalopó no tenen previst participar en les protestes.

El caldendari de concentracions contra el Pla Hidrològic del Xúquer arrancarà el 17 de maig a Sueca on es farà un mural col.letiu i els convocants tenen previst «convidar als candidats a les eleccions europees». Continuará el 7 de juny amb una concentració a El Palmar per reivindicar el manteniment de l’Albufera i culminarà a València el 14 de juny amb una manifestació davant el Palau de la Generalitat.

Evitar l’expoli del riu

«Que no és furten el riu, pel Xúquer i l’Albufera» serà el lema d’estes mobilitzacions que tracten «d’impedir l’expoli del riu i de la Ribera».A més hi hauran dos taules redones de caracter tècnic; una el 29 de maig a Alzira i altra el 5 de juny a València per analitzar amb detall el Pla deConca del Xúquer. Entre les principal reivindicacions de la Mesa pel Xúquer es troba l’oposició a altra presa d’aigua que no siga la de l’Assut de la Marquesa i la concesió direcfta d’almenys 10 Hm3 per abastir d’aigua superficial del riu els municipis de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here