Sols una associació ha demanat un despatx del Polivalent d’Algemesí

0
412

Fa 11 mesos que s’inaugurà el polèmic Polivalent i una vegada més el temps ens dóna la raó. Des de que el dia 24 de febrer començara el termini de sol·licitud de despatxos per a associacions, i després d’haver realitzat una jornada de portes obertes, fins ahir sols una associació havia sol·licitat un des

Centre Polivalent

patx en temps i forma, i un altra es va interessar amb anterioritat. Una vegada més es demostra que l’actual govern popular construeix edificis per construir, sense que hi haja cap necessitat social. No és d’estranyar que grans parts dels 23 despatxos esdevinguen despatxos oficials amb el trasllat de l’Agència de Desenvolupament Local o l’Agència Energètica de la Ribera, que és la manera que té l’equip de govern de dissimular el seu fracàs.

Perquè ens trobem davant un nou fracàs d’un projecte emblemàtic popular, que se suma al de la venda de places del pàrquing i que preconitza el fracàs en que es pot convertir l’edifici que es vol construir a la plaça del Mercat. Hem tingut pràcticament parat duran 11 mesos un edifici que ens ha costat 6 milions d’euros i que sols s’ha utilitzat per a determinats actes puntuals.

Però MÉS ALGEMESÍ ha pogut constatar també l’ús partidista i intencionat que es fa de la cessió de la sala Polivalent. Cal recordar que aprovaren unes ordenances molt clares i restrictives que ja advertirem que portarien problemes. En l’ordenança d’ús s’indicava que sols es podien cedir sales -incloent la Polivalent- a associacions inscrites en el Registres Municipal d’associacions i pagant pel seu ús. Eixa redacció, tal i com denunciàrem, impedeix que les falles, que no estan al registre, la puguen utilitzar, cosa que resultat il·lògica. El problema, però, és que d’acord amb l’article 2 de l’ordenança fiscal estan obligats a pagar tots aquells als quals se’ls cedeix la sala, excepte si la Junta de Govern Local acorda una reducció, o si l’activitat l’organitza o la patrocina l’Ajuntament.

Però MÉS ALGEMESÍ ha pogut comprovar que ni associacions, ni falles ni tan sols l’arquebisbat han pagat per utilitzar la sala. La sala s’ha utilitzat en diverses ocasions  sense que, a excepció de la festa de Cap d’Any, s’haja abonat la taxa corresponent, i sense que la Junta de Govern haja acordat cap reducció. Açò és, a totes llums, una irregularitat greu administrativa ja que no es poden condonar taxes de manera arbitrària.

El PP fa un ús clarament partidista i electoralista de la sala Polivalent. Primer acorda que tot el món ha de pagar, però després la cedeix gratuïtament a aquell amb qui vol per quedar bé per guanyar vots i fer clientelisme. Aquesta dinàmica és perversa, ja que quan al PP no li interesse que una associació faça una activitat l’obligarà a pagar, però quan li interesse quedar bé amb ella es botarà, tal com ja ha fet, l’ordenança que ell mateix ha dictat. Una ordenança que no es compleix és una ordenança inútil i poc educativa per a la ciutadania.

Els populars d’Algemesí han deixat de cobrar una taxa que per llei estan obligats a cobrar i això és un incompliment molt greu de les seus obligacions com a governants. Per una altra banda també hem demanat veure els expedients administratius de cessió on el promotor o peticionari ha d’haver presentat la descripció de l’activitat, la distribució dels espais i corredors, el precontracte d’assegurança de responsabilitat civil, el pla de seguretat i emergència. MÉS ALGEMESÍ, tot i haver-ho demanat en temps i forma, i a excepció de la festa de Cap d’Any, no ha tingut coneixement que en cap acte celebrat allí, i ja passen de la desena, s’haja presentat aquesta documentació. Estem parlant d’una sala d’aforament per a 1000 persones en la qual és obligatori per llei aportar això per utilitzar-la i º.

Resulta absurde que un equip de govern aprove una ordenança que després, per la seua inoperància i mala gestió, és incapaç de fer complir, i per això presentarem una moció per tal de revisar aquesta ordenança que la seua ineptitud els fa incapaços de complir.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal

 MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here