Carcaixent va celebrar la III Festa per l’Ensenyament Públic

2
256

A iniciativa de la Coordinadora d’AMPA de Centres Públics de Carcaixent i organitzada conjuntament amb mestres de l’Escola Pública i associacions de la societat civil de Carcaixent s’ha celebrat, al Passeig de Carcaixent, la tercera edició de la Festa per l’Ensenyament Públic.

Enguany la celebració ha coincidit amb el període de matrícula del nou alumnat i la Festa ha volgut ser una mostra del caràcter festiu i de treball en equip que es viu a l’ensenyament públic. En aquest sentit la Coordinadora, juntament amb mestres de Carcaixent, ha editat el tríptic “Tria la Pública” per fer difusió de les característiques que l’oferta de l’Escola Pública de Carcaixent (des d’infantil a l’Institut, passant per l’Escola de persones Adultes i el Conservatori Municipal) ofereix.

Hem comptat amb tallers per a gent menuda a càrrec de les AMPA i mestres de les escoles i Institut de Carcaixent, castells inflables per als més menuts, parades d’editorials locals (Aula Editorial, Edicions 96, El Petit Editor i Sembra Llibres) amb llibres i música. Activitats organitzades per entitats cíviques de Carcaixent compromeses amb l’educació pública (Atelier- ONGD, Casal Jaume I – Grup Arrels, Club d’Escacs, Federació d’APA de la província de València – FAPA, Festes Alternatives de Carcaixent –FACA i els Joves del Casal) i una demostració de raspall a càrrec del Club de Pilota Valenciana de Carcaixent. El final de festa ha anat a càrrec del conta contes “El Gran Jordiet”. Com en altres ocasions l’Ajuntament de Carcaixent ha col·laborat amb tot el material d’infraestructura necessari per dur a cap l’activitat. I abans d’acomiadar-se de les personen assistents una alumna de l’IES Arabista Ribera ha llegit un manifest de reivindicació de l’Escola Pública.

Prèviament a aquesta activitat, la vespra, el dia 11 d’abril, la Coordinadora va organitzar un video-fòrum amb la projecció del documental “6 años claves para la vida” en el que es va parlar de la importàcia de la primera escolarització com una etapa de la vida ben important i dels avantatges de fer-se a l’escola pública.

La festa, com en altres ocasions, ha estat un èxit amb centenars de persones passejant i participant de la vintena de tallers, parades i activitats diverses que han omplit el Passeig.

Coordinadora d’AMPA dels centres educatius públics de Carcaixent

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here