El PSPV enceta una campanya contra la compra d’aigua als regants «obligada pel PP»

0
279

Robert Martínez i Jordi Mayor

El PSPV de la Ribera Alta i Baixa farà, pròximament, una campanya explicativa davant el el consum d’aigua «meitat potabilitzada, meitat contaminada» dels municipis de la comarca en «obligar el PP a comprar l’aigua als regants». Un aigua per al consum humà que barreja la superficial del Xúquer amb la soterrània de l’acuífer.

Els socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments en les que es pregunten, perquè la Sèquia Reial del Xúquer cobra més d’un milió d’euros als veïns de la comarca? i no entenen que el Pla de Conca del Xúquer no jaha contemplat una concessió directa d’aigua del riu per a l’abastiment dels municipis.

La moció rebutja la concessió a Alacant de 12,5 hm3 d’aigua de qualitat en una segona pressa d’aigua en Cortes de Pallás, a més de declarar «persona non grata» a la president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Mª Ángeles Ureña.

El secretari comarcal de la Ribera Alta, Robert Martínez, ha acusat hui a Alzira els alcaldes del PP «d’estar callats» davant esta problemàtica i de «prioritzar» els interessos del partit als dels veïns.

Mentre el responsables comarcal de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, lamentava que amb la permuta d’aigua amb els regants «s’està enverinant a la gent, quan el riu passa per esta comarca» i afegí que «la Ribera té dret a beure aigua del seu riu».

Per a la campanya els socialistes riberencs faran un spot publicitari, repartiran octavetes i utilitzaran els mitjans de comunciació i les xarxes socials, a mé de conferències en Alzira, Sueca, Algemesí, Cullera i Carcaixent, en les que participarà un oncòleg.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here