Lliurats els XII Premis Abril de l’Alcúdia

0
624

Ahir de vesprada, el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura es va plenar de gom a gom per acollir per dotzé any consecutiu els Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil.

Aquests guardons de literatura són una invitació a què tots els alumnes dels quatre col·legis de l’Alcúdia i de l’Institut de Secundària Els Évols, s’animen a endinsar-se dins del món de la creativitat literària amb la construcció de les seues pròpies historietes. I és que any rere any, la participació per part dels alumnes augmenta, són més i més els xiquets i xiquetes i els i les joves que decideixen enfrontar-se al paper en blanc i deixar córrer la seua imaginació a colp de tecla d’ordinador, o seguint les línies marcades per la tinta.

Enguany, a la festa de lliuraments d’aquests premis s’uniren el cantautor alcudià Dani Miquel i el músic Rafa Solbes, els quals amenitzaren la vesprada amb les seues cançons populars acompanyades dels balls i els càntics dels més menuts. I entre cançons, balls i els lliuraments als guanyadors, transcorregué aquesta vesprada de reconeixement als xicotets i joves, i qui sap si futurs escriptors alcudians.

Els treballs del cicle d’Infantil i les diverses històries i contes que els alumnes creen, són lliurades al jurat dels Premis, format pels professors dels diferents centres docents i per escriptors locals. Aquest any, pel que fa al cicle d’Infantil, els treballs guardonats han estat: “El conte inventat” de la classe d’Infantil 3 anys del col·legi Les Comes; el de la classe de 5 anys B d’Heretats, “La coloma i el gat”; el de 4 anys de Batallar, “Les ratetes animades” i el d’Infantil 4 anys del col·legi Sant Andreu, “Els piratilles”. Totes les classes guanyadores s’han endut un lot de llibres i diplomes per a tots els alumnes i també per a la mestra.

Pel que fa al 1r cicle de Primària, els alumnes premiats han estat: Alba Fuset Verdú (Heretats) amb l’obtenció del 1r premi per la seua història Quins records; Sara Navarro Arocas (Les Comes) ha obtés el 2n premi pel seu conte El misteri del castell; el 3r guardonat ha estat Jaume Sevilla Serrano (Sant Andreu) per El conill vergonyós i Adrià Benavent Luz (Heretats) s’ha endut l’accèssit per El fill del llaurador.

Els guanyadors pertanyents al 2n cicle de Primària han estat: Maria Oreto Boix Terol (Sant Andreu) per Pere el director amb l’obtenció del 1r premi; Arnau Marin Abel (Heretats) ha estat el 2n premiat amb la seua història L’aventura; el 3r premi se l’ha emportat Claudia Navarro Arocas (Les Comes) per L’encanteri modern; i Àngels García Vallés ha obtés l’accèssit amb El monstre al país dels humans.

Respecte als guardonats del 3r cicle de Primària, Elena Armengol Aguilar (Batallar) ha obtés el 1r premi per Joqui, Adriana Colomer Presencia (Heretats) s’ha emportat el 2n guardó per Ma mare; Andreu Oliver Casas (Sant Andreu) ha quedat en tercera posició amb El tren màgic i Jo, tu, ells, qualsevol de nosaltres de Maria Boluda Hernéndez (Les Comes) ha obtés l’accèssit.

Pel que fa al 1r cicle de Secundària, M’agradaria tindre un germà normal, de Borja Ruiz Pina (Els Évols) ha obtés el 1r premi; Anna Corberà Serrano (Els Évols) ha quedat en segon lloc amb L’odre de Sant Cristòbal; David Zornoza Motilla (Sant Andreu) ha guanyat el tercer premi per El xiquet dels pantalons curts i Carmen Gisbert Mateu (Els Évols) ha obtés l’accèssit per Un món numèric.

Els guardonats del 2n cicle de Secundària han estat: Chantal Jaquez (Els Évols) amb l’obtenció del 1r premi per la seua història El fantasma de Victòria; Jenifer Sanchis Clemente (Els Évols) ha quedat en 2a lloc per Viatjant amb el circ de Pau; la tercera posició se l’ha emportat Sarai García Moreno (Sant Andreu) amb El significat de les coses i Lidia Gimeno (Els Évols) ha aconseguit l’accèssit per El destí de Susan.

Finalment, en Batxillerat, Àngels Gimeno Amat (Els Évols) ha estat la primera guanyadora per la seua creació Sakura; Nil Puig Arocas (Els Évols) ha quedat en 2n lloc per El valor de l’amistat; Ferran Ribes Alonso (Els Évols) ha obtés el 3r prem amb La versió del fets del senyor llop i Oreto Arnandis Vinyerta ha estat premiada amb l’accèssit pel seu Temps d’incertesa.

Tots els relats premiats, així com les fotos de guanyadors i finalistes i també dels treballs d’infantil apareixeran en el llibre electrònic dels Premis Abril 2014, que es podrà repassar a la plana web de l’ajuntament www.lalcudia.com, tal i com es poden repassar ja els dels premis de 2012 i 2013. Així mateix, a la TV a la carta per internet www.lalcudiatv.es es podrà vore sencera la gala de lliurament dels premis a partir de la setmana pròxima.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here