El PP «incomplix» l’ordenança de Benestar segons Més Algemesí

0
370
Josep Bermúdez

En el plenari de setembre de 2012 l’equip de govern aprovava inicialment una nova ordenança que indicava que els usuaris de les prestacions socials estan “obligats a realitzar tasques comunitàries com a col·laboradors socials”. Es tractava que tota persona que rebés ajudes socials devia prestar una hora de “servei a la comunicat” per cada 10€ d’ajuda.

En aquell moment l’equip de govern proclamà als quatre vents aquesta mesura estrella en el camp de serveis socials, i fins i tot anunciaren el dia 2 de gener de 2013 que eixe mateix mes començarien a prestar els serveis els primers “col·laboradors socials”. Han passat 15 mesos d’aquell anunci i 18 des de l’aprovació inicial sense que es pose en marxa aquesta contraprestació social; i difícilment es posarà en marxa. En el seu moment ja insistírem que era una mesura inviable per múltiples raons, i sobretot una mesura sense sentit, ja que la majoria de contraprestacions eren tasques bastant absurdes com passejar-se pel poble controlant els desperfectes o la neteja, informar de les peretes de la llum que no funcionen, informar de l’estat de parcs i jardins o de les instal·lacions esportives, o revisar els contenidors per a reciclatge.

El principal problema, però, és que per a que açò funcionés,  calia designar uns responsables i controladors dels col·laboradors per àrea, i, sobretot, caldria haver dedicat recursos humans i econòmics a organitzar les contraprestacions, cosa que no s’ha fet. Conforme ja advertirem en el plenari, amb unes tasques sense contingut i sense recursos humans ni econòmics la mesura era purament propagandística, tal i com ha quedat demostrat. Una vegada més l’equip de govern ha demostrat que no toca peus en terra, que viu en una fantasia contínua i que és incapaç de posar en marxa les seues pròpies propostes.

Resultat vergonyós que hagen aprovat una ordenança sols per a poder generar un bonic titular de premsa i aparentar que estan fent alguna cosa en serveis socials. De fet, en la passada reunió del Consell de Benestar el regidor responsable no tingué més remei que admetre que no havien posat en marxa l’ordenança perquè es veien desbordats per la situació. En definitiva, claudicà davant l’evidència i admeté la incapacitat del govern local.

Des del primer moment MÉS ALGEMESÍ ha insistit en la inviabilitat d’eixa part de l’ordenança, i en el fet que era sols una mesura cosmètica per llavar la seua imatge. Tenim un govern que, a més de no escoltar, és inoperant, un govern que ha demostra, una vegada més, que són els pitjors gestors que hem tingut. Farts ja d’esperar, MÉS ALGEMESÍ presentarà la setmana vinent una moció per tal que es retire de l’ordenança municipal relativa a Benestar Social aquesta exigència de la contraprestació per estar mal plantejada i planificada. Resulta intolerable que s’aprove una ordenança que és inaplicable. Les lleis estan per complir-les i, si és impossible, s’han de retirar. Una vegada més l’equip de govern del PP fa el ridícul davant l’opinió pública.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal

 MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here