Compromís demana que es «prioritze» l’obertura de la nova biblioteca d’Alzira

1
296

Diego Gómez: “Donat l’endarreriment en la seua posada en funcionament i que es tracta d’un espai molt necessari i que pot ser un revulsiu per a la nostra ciutat, creiem que cal prioritzar l’obertura a la inauguració”.

En el període d’una setmana, la Sra. Bastidas ha passat de dir que la nova biblioteca s’inauguraria a finals d’abril a dir que s’ajorna aquest acte perquè no es pot inaugurar en campanya electoral, donades les pròximes eleccions europees.

Des de Compromís per Alzira considerem que cal distingir clarament l’obertura de la nova biblioteca respecte de la seua inauguració. Sobre l’acte d’inauguració, ens hem assabentat per la premsa, com ve ja sent habitual amb el PP, que va a constituir-se una comissió per dissenyar una ample programa d’activitats culturals per a la inauguració de la biblioteca.

Volem recordar que ja fa dos anys que des de Compromís per Alzira proposarem una moció amb el document de treball sobre l’esdeveniment del trasllat de la biblioteca municipal. Amb el títol UN POBLE QUE LLIG ÉS MÉS LLIURE incloíem una comissió pareguda a la plantejada però amb la diferència que nosaltres preteniem consensuar-lo entre tots els grups polítics de la corporació. També hem demanat amb posterioritat i reiteradament que ens donaren informació per escrit sobre quins actes tenien programats des del departament de Cultura. Encara estem esperant una resposta “por el conducto reglamentario”.

També cal recordar que la última vegada que la Sra. Bastidas va parlar de la inauguració de la biblioteca, en desembre de 2013, va dir que s’acabaria en 90 dies. Un incompliment més de la llarga llista en allò referit a la biblioteca municipal. Per tant, donat el temps d’endarreriment en la seua posada en funcionament i que es tracta d’un espai molt necessari per a la nostra ciutat, creiem que cal prioritzar l’obertura a la inauguració.

A més, la legislació electoral diu que en pre-campanya electoral queda prohibit qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes d’aquests, qualsevol que siga la denominació utilitzada, sense perjudici que dites obres o serveis puguen entrar en funcionament en dit període.

En conseqüència, des de Compromís per Alzira considerem que no cal esperar-se a juny per a obrir-la si està a punt per a utilitzar-se abans. Cal recordar que s’acosta la fi del curs i, per tant, és un espai més necessari que mai i que serà molt demandat pels i les estudiants alzirenys. Per això instem a l’equip de govern a obrir la nova biblioteca al públic només estiga disponible per a la seua utilització.

En conseqüència, des de Compromís per Alzira considerem que no cal esperar-se a juny per a obrir-la si està a punt per a utilitzar-se abans. Cal recordar que s’acosta la fi del curs i, per tant, és un espai més necessari que mai i que serà molt demandat pels i les estudiants alzirenys. Per això instem a l’equip de govern a obrir la nova biblioteca al públic només estiga disponible per a la seua utilització i que es prepare una programació estable i duradora com a revulsiu cultural i educatiu per a la nostra ciutat, comptant amb tot tipus de públic – joves i majors- i amb material i personal suficient perquè Alzira s’ho mereix.

Diego Gómez
Portaveu G.M. Compromís per Alzira

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here