Carcaixent gasta més de 80.000€ comprant productes fora del municipi

9
443

Units per València – Demòcrates Valencians considera “un insult” que el Consistori recomane als ciutadans comprar en la localitat mentre “ells gasten els seus diners fora de Carcaixent”

Fes el que jo dic, però no faces el que jo faig. Per a la formació local d’Units per València – Demòcrates Valencians (UxV-DV) esta vella dita reflectix a la perfecció la forma d’actuar que, des de fa temps, ha decidit emprendre l’equip de Govern de Carcaixent. Segons denuncia la portaveu d’UxV-DV, Ana Calatayud, en els últims mesos el Consistori ha gastat mes de 80.000 euros en productes i servicis que normalment es compraven en els negocis de la ciutat, i que ara “tots eixos diners han anat a parar fora de Carcaixent”.

Per a recolzar la seua acusació, Calatayud ha presentat un llistat en el qual se citen diversos exemples com que des de l’any passat “es porta gastat més de 20.000€ en uniformes per a la policia local, despesa que s’ha contractat a una empresa de Riba-Roja, mentre que a Carcaixent comptem amb una empresa que es dedica a fabricar uniformes i que els ha estat fabricant durant anys per al nostre Ajuntament”; d’igual manera, segons UxV-DV s’ha procedit en la contractació de pòlisses d’assegurances: “en els últims mesos s’han contractat pòlisses per valor de 8.000€ a una empresa local, mentre que a dues empreses de València se’ls ha contractat pòlisses per un valor de mes de 28.000”.

“Ens intenten convèncer amb notes de premsa de la seua preocupació pel comerç local, però la veritat és que mentre recomanen als ciutadans que compren en el comerç de Carcaixent amb campanyes com la de nadal, la pròpia alcaldessa va adquirir les targetes de felicitació nadalenca en una empresa de la Pobla Llarga” ha assegurat Ana Calatayud. A esta despesa de 428€ en targetes, se li ha de sumar una altra de 725€ en agendes, o 800€ en folis que es van comprar a una empresa de València, 1.700€ en impresos de notificació adquirits a Torrent, 228€ en sobres comprats a Catarroja, o 300€ en talonaris que es van repartir entre la Pobla Llarga i Catarroja. “És que a Carcaixent no hi ha cap empresa de papereria que hem d’anar fora a deixar-nos eixos diners, que als negocis locals vindria tan bé?” es pregunta Calatayud.

En la relació de despeses presentada per Units per València – Demòcrates Valencians, també s’aprecien desemborsaments com 5.000€ pagats a una empresa d’Alzira pel manteniment d’instal·lacions elèctriques, 7.000€ a una companyia de Paterna per treballs de reparació en aparells de climatització, la porta automàtica del mercat que va ser comprada a una empresa de Bétera per 3.500€, o 7.200€ en concepte de manteniment d’equips de climatització deixats a Alzira, entre altres dispendis. “Crec que no costaria tant tenir un llistat per activitats d’empreses locals per a saber què coses poden comprar-se o contractar-se a Carcaixent, i amb açò deixar els diners dels nostres impostos en el comerç de la nostra ciutat” considera Calatayud, qui assegura que la forma d’actuar de l’equip de Govern és de “demagogs”.

A més d’açò, Units per València també ha destacat que “en lloc d’ajudar al comerç i l’hostaleria tradicional de Carcaixent el que ha fet el Govern municipal durant els últims anys ha sigut fomentar la implantació del centre comercial i la creació de noves zones per a noves superfícies comercials”. Amb açò, considera UxV-DV “l’equip de Govern de Carcaixent actua d’esquena al comerç tradicional. Lluny queda la intenció de reordenar el flux de visitants que generaria el centre comercial, perquè estos pogueren arribar fins al centre de la població, i realitzar part de les seues compres en el comerç local. S’ha fet just el contrari, amb la creació d’infraestructures i reordenant el tràfic en benefici de la gran superfície i altres zones en les quals semblen tindre algun interès especial”.

Ana Calatayud
Portaveu Grup Municipal Units per València

9 Comentarios

 1. Lo de UxV cada volta es sembla mes al PSD de Juanito, molta critica però en les proximes eleccions quan Lola, Salva o qui es presente els unte de $$$$$$$$ acabaran pactant

 2. que poca vergonya te l´equip de govern
  sera que no hi ha empreses a Carcaixent xe que agonia dona la politica que fan

  necesitem canvi de aires pero ja i que la Señora alcaldesa sen vaja a sa casa a cuidar dels seus que mes profit traura

 3. Al hilo de lo que dice Ana Calatayud, recuerdo que hace unos años me dijeron que habia un ingeniero de caminos que presentó (sin cobrar) a la alcaldesa y algunos concejales un anteproyecto para reordenar el trafico para facilitar que la gente que viene atraída por la zona comercial tuvieran facilidad para adentrarse en nuestra ciudad y poder comprar también en el pequeño comercio local. La alcaldesa no le ha hecho ni caso y está haciendo todo lo contrario, está sacando el transito de la ciudad y promoviendo, cada día mas, el transito rodado, lo que lógicamente impide la promoción del comercio local y facilita el acceso a Eroski.
  Otro tema interesante del que habría que pedirle explicaciones a la alcaldesa es el frustrado polígono industrial de la Calzada cuya construcción por parte del organismo competente estaba aprobada antes que el de La Pobla Llarga, incluso se presentó en la feria de Valencia una maqueta del mismo, y dicen que no se llevó a cabo porque Lola Botella no quiso expropiar los terrenos a sus amigos especuladores.
  Esa es la forma que tiene la alcaldesa y su partido de defender los intereses de Carcaixent.
  Por cierto, tampoco sabemos la opinión que tiene el alcalde in pectore sobre éstos temas.
  Al PSOE no hace falta preguntarles, para qué.

 4. Si el Ayuntamiento compra a los comerciantes del pueblo un producto a un precio superior al que compraría el mismo producto a un comerciante de fuera de la localidad, ¿acabaran subiéndome los impuestos municipales para sufragar ese incremento del gasto público?
  Criticar por criticar.
  Hay gente que todavía no se ha enterado del concepto de economía global.
  La competencia es lo que nos hace avanzar. El siguiente paso es poner una aduana en la rotonda de Santa Bárbara o poner un peaje a los que entren desde Cogullada. Menudos iluminados!!!

  • Otro Comerciante,
   si un producto equis, un comerciante de Carcaixent lo ofrece al Ayuntamiento por 2000 euros y otro de fuera por 1995 y Juanito lo adjudica al de fuera (que lo hace) ¿a ti te parece bien?.
   Pues ya puedes hacer una tesis doctoral sobre economía global, que a mi no.

 5. Lo del populisme de Ana no te nom. Vols dir que s,ha de comprar a Carcaixent encara que valga el doble que lo que val en el poble del costat?
  Tu saps perfectament que no es aixina. Que se demanen pressupostos i se compra el mes barat. Pero clar, es molt facil intentar guanyar vots diguent estes coses. Segur que el dia que tu governes ORDENARAS comprar tot en el poble valga el que valga, no?

  • Se de cosa certa que Ana es una dels pocs polítics que li donen importancia a este assumpte de les compres, i crec que no esque estiga fent lo correcte sino que deuríen de fer-ho la resta dels polítics també.

   Es un tema de vital importancia per al poble, el recolzament de l’equip de gobern pot ajudar al funcionament d’una empresa o comerç, perque tenen molta força, contactes i poderío.

   Respecte a: «Vols dir que s’ha de comprar a Carcaixent encara que valga el doble que lo que val en el poble del costat?»:

   Tens raó, no perque siga del poble te que valdré tot, sempre amb coniximent i sense abusar,

   Peró t’asegure que s’han fet compres fora seguent así molt més ecónomic, i no estem parlant de pocs diners els que s’han pagat de més… diners publics malgastats.

   I respecte a:»se demanen tres pressupostos i se compra el mes barat»

   Això es totalment fals, per lo menys no es fa aixina en totes les compres, alomillor es fa en algunes, pero en totes no. Se de compres de molts diners en les que no s’han demanat tres pressupostos o per lo menys no s’ha demanat a ninguna empresa del poble.

   I pot ser siga pa guanyar vots, peró esque es la seua faena com a polític té que treballar per el ben estar del poble, dels comerços empreses i ciutadans. Lo que es lamentable es que de tots els polítics que formen els plenos, només siga ella la que ixca en defensa dels comerços i empreses del poble.

   Entre l’equip de gobern i l’oposició que tenim, ANEM APANYATS!!

 6. Las compras suelen hacerse fuera, siempre que haya condiciones, y de eso lo saben bien algunos acólitos del PP, sobre todo las que le niegan a Ribermoda, por cierto empresa que provee a casi toda la Comunidad Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here