La Ribera es manifestarà a València, Sueca i El Palmar contra el Pla de Conca del Xúquer

0
358

La Mesa del Xúquer hui a Sueca

La Mesa pel Xúquer, que reunix entitats ecologistes, sindicals, cíviques i forces polítiques progressistes, ha acordat hui convocar una manifestació a València el disaabte 28 de juny i dos concentracions prè`vies a Sueca i El Palmar contra el Pla Hidrològic del Xúquer aprovat pel Govern i la Generalitat.

Unes protestes en les que rebutjaran el Pla de Conca perquè «condemna al Xúquer, a l’Albufera i a la Ribera» i perquè «consagra l’expoli» del riu i de la llacuna valenciana segons ha manifestat a Riberexpress la dirigent de Xúquer Viu, Graciela Ferrer.

La primera acció reivindicativa tindrà lloc este cap de setmana en les distintes trobades d’escoles en valencià on repartiran fulls explicatius que recullen l’ausència de la concessió d’aigua superficial del Xúquer a la Ribera, «l’expoli» del riu, al destinar l’estalvi de la modernització de regadius en la comarca al transvassament Xúquer-Vinalopó, a més de «l’ausència de garanties» de conservació de l’Albufera «l’ecosistema emblemàtic dels valencians».

La Mesa pel Xúquer reunida a Sueca, ha aprovat també denunciar el Pla Hidrològic davant la Unió Europea per «incomplir la Directiva Marc de l’Aigua».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here