Fort debat sobre la piscina d’Algemesí al plenari

0
531

El passat dilluns es va celebrar el Ple Ordinari, per a tractar diversos punts de l’ordre del dia, on estaven presents tots els regidors dels diferents grups municipals amb la presidència de l’alcalde, Vicent  Ramón Garcia.

 Ratificació i Resolució de la Piscina Coberta

30 de setembre del 2002, es la data que el ple de l’ajuntament, va ratificar el contracte amb l’empresa adjudicatària Brakesport, de la piscina coberta, en la que no estava al front de l’ajuntament l’actual equip de govern.

El secretari, en el punt 3, va explicar que l’empresa, tenia l’obligació de pagar el cànon, tributs que li corresponien, i gastos  per la prestació dels servicis. La resolució del contracte, està per incompliment del pago del cànon concessionat, segon l’informe de Tresoreria, del 11 de març del 2014, per les evidencies d’incompliment del contracte.

.- Josep Bermúdez (Més Algemesí), dona el suport, per a salvar la piscina, i no a l’empresa.  “es deuria de replantejar-se si es vol seguir donant els serveis de la piscina. Pense que la piscina està donant un gran servei a 2.700 usuaris, i que deu de ser ú dels serveis menys deficitaris. Però, les circumstancies han canviat, i l’empresa no ha sabut ajustar els conters, i ens ha dut a esta situació. El 12 de març, l’alcalde per resolució d’Alcaldia, va decidir rescatar la concessió i denunciar el contracte.”

Va recordar que en altres poblacions com L’Alcúdia, amb una concessió administrativa similar, i per deutes de gas, electricitat, es va sol-ventar sense crear molèsties per als ciutadans, i que el dia 20 de març, ja havia passat a mans de l’administració.

Govern inoperant

I pregunta, “si el govern d’Algemesí ha sigut tan inoperant que ha tingut que implicar als ciutadans?, perquè no s’han posat les piles abans, i se les han posat després de tallar el gas, si sabien perfectament que tenien noticies, en varies setmanes d’antelació, que el subministre de gas estava en perill.

.- Asensio Garcia (EU), dona el suport, però recorda que “en maig del 2013, ja van portar un punt semblant al plenari, el deute que tenia del IBI, i que l’empresa concessionària es faria càrrec dels rebuts. Possiblement era el moment de fer el que es fa ara.  Per a que l’empresa no entrarà en fallida, assumiren unes pèrdues de 30.000 €.

Després ens assabentem, que deu el cànon del 2013, impagament de impost d’immobles, del 2009, 2011, 2013,  per una falta de control.”

Proposen que en la pròxima licitació, la millor forma es que siga de gestió municipal, per a que no torne a passar.

.- Marta Trenzano (PSOE), “des de el primer moment que ens assabentem del que passava, contactarem amb l’alcalde, i ens posarem a la seua disposició,  i li mostrarem la nostra voluntat per treballar en pro de que el servici de la piscina continuarà donant-se, per dos raons fonamentals. Primer, salvar els 40 llocs de treball que hi ha en les instal·lacions, i la Segona, per continuar donant-li servici al usuaris que fan ús d’estes instal·lacions.”

Som conscients de que esta situació ha arribat per la fallida de l’empresa, i no de l’ajuntament, encara que tiren a faltar accions  abans, com una reunió de portaveus, per conèixer la situació, i aportar les seus postures. La reunió es va celebrar la setmana passada.

Assumir els deutes

“Al assumir l’ajuntament la gestió de la piscina, assumirà els deutes que té l’empresa amb les empreses subministradores, seguretat socials, sous, per a continuar donant els servicis, a partir del 1 d’abril, fins al 1 de setembre del 2014.

“La pròxima licitació, si es decideix per empreses, que el control siga mes rigorós, que han fet en aquest cas, per a que l’ajuntament no torne a carregar amb les despeses, al entrar en fallida.

.- Josep Bermúdez, tira en cara a l’equip de govern, la tardança en prendre mesures, ja que del 21 de febrer al 12 de març, presenten per decret d’Alcaldia, denunciar el contracte, quan els motius ja es sabien molt abans, es podia haver avançat 1 o 2 setmanes, i haver evitat els problemes als usuaris. La reunió amb els treballadors per part de l’alcalde, el passat diumenge, que encara no tenia la solució clara, i ja havia passat un mes, i el problema es que han reaccionat tard”.

Suposa, que l’empresa avisaria en temps a l’ajuntament de que anaven a tallar-li el gas i que anaven a tindre problemes, pel que tendrien que haver fet gestions anteriorment de prevenció, per a no perjudicar als ciutadans. I els tracta de lents, per a pendre decissions.

–Antonio Fco. Saa (PP), de l’equip de govern, confirma que la reunió amb els treballadors va ser el diumenge passat a les 14,00 h, “perquè volien saber com estava la situació dels seus llocs de treball, per la informació que eixia en premsa, i estaven marejats, també els havien tallat el gas. S’els va explicar, que l’ajuntament no es responsable de l’empresa, ni de la seua gestió, per tant no avisaren a l’ajuntament.

No obstant això si que fa les gestions oportunes, per a la reposició del servici, dels impagats que té l’empresa amb l’ajuntament, es van a resoldre, i els pagarà, així com els deutes que té amb els proveïdors, com el gas.”

L’ajuntament, serà responsable a partir del 1 d’abril.

“El procediment administratiu no es tot lo ràpid que voldríem, i vostè el coneix perfectament (referint-se a Bermúdez), no som com una empresa privada. Hi ha que donar els terminis que marca la llei per al·legacions, per a recórrer, i per a cobrir la fiança que es tenia.

No ha sigut per falta d’agilitat, s’han donat els passos que havien de fer, i no s’ha tallat en cap moment el servei de la piscina. Donar les gracies als treballador d’esta casa per la seua llavor, per a solucionar un problema seriós”

“Sr. Bermúdez, es vostè un cínic”

.- Vicente R. Garcia, alcalde d’Algemesí, es dirigeix a Josep Bermúdez, i començà diguin-li, “Sr. Bermúdez, es vostè un cínic. Vostè, ixe dia ens acusa de falta d’agilitat, he trobat a faltar, que la primera cosa que va fer a l’assabentar-se que s’havia tallat el gas, va ser enviar-ho a la premsa i crear una alarma social. Perquè si vostè fora una persona que tinguera verdaderament, alguna preocupació per la ciutat ,m’haguera cridat, per a posar-se al nostre costat a col·laborar. Però vostè, només va pensar en ficar el dit a l’ull, vostè l’unic que busca es protagonisme, eixir en la premsa, no pensa en les persones que hi han darrere, i en el seu treball. Es molt bonic ficar-se ací la màscara.

Nosaltres, i vostè estava davant, quan el dia que férem la reunió amb els portaveus, ú dels socis de Brakesport, quan ells ens plantejant el deute que tenen, i ens llancen el mort que tenien,( havia sigut en febrer), i es quan nosaltres ens posarem en alerta,  perquè tots els contactes no eren igual, a partir d’eixe moment, vaig cridar a tots els tècnics de l’ajuntament, i ens posem a treballar, i des del 21 de febrer, fins al dia 12, que fem la resolució, dia si i dia no, ens hem reunit amb l’auditoria, treballant i buscant la millor solució possible, per a resoldre-ho.

Es fa la resolució de denunciar el contracte, que s’ha presentat , eixa denuncia es pot fer de dos formes,  de mutu acord, que és el que s’intenta, i l’empresa te

Plenari del dilluns

nia de termini per a presentar al·legacions el dia 22 de març, un dia després  de tallar el gas.

Vostè sap, que nosaltres no podíem prendre cap actuació abans, encara que diga que no heu sap, i fins eixe dia no puguem dir, si entràvem en eixe contenciós, o que anàvem a fer.

A l’endemà diumenge 22 de març, ens reunim amb els treballadors, que al no haver cap al·legació, diguem als treballador que anàvem a prendre la gestió, mantindré els llocs de treball, i sobre tot als usuaris, no sols els 2700 que tenen algun tipus de contracte, sinó 4000 persones que passen per allí.

Des de el dia 21 tots els tècnics han estat treballant, sense parar, ni ni botant-se cap acabe de la llei, ni botar-se els terminis, ni fer el que a un li vinga en gana. I si vostè no vol seguir-los i caminar lliure per la vida, és cosa seua. Però nosaltres mentre estiguem en este ajuntament, farem el que hagem de fer. L’any passat que ja vam tindre coneixement que l’empresa tènia deutes, els plantegem resoldre el contracte resoldre el contracte, a fi d’equilibrar el contracte de lloguer.»

Des del passat dilluns, l’ajuntament pren la gestió de la piscina, i l’alcalde es compromet a  passar-los a tots els grups, els termes de la nova licitació, per a que l’estudien i plantegen al·legacions.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here