Compromís considera que el Pla de Viabilitat de la piscina d’Alzira «arriba tard»

0
407

L’anunci de l’Alcaldessa d’Alzira en roda de premsa de baixar el preus de la piscina municipal i la ficada en marxa d’un pla de viabilitat i de millores arriba tard. Es fa ressò de la proposta que des de Compromís per Alzira hem fet al respecte i que hem repetit en diverses ocasions des del principi d’aquesta legislatura.

Després de molts anys en què la piscina municipal era un referent en la comarca on venien veïns dels pobles del voltant, ens hem trobat amb un canvi produït per la crisi econòmica i l’obertura de piscines en les pobles més propers (moltes d’eixes piscines gestionades per empreses privades estan sent rescatades pels ajuntaments). Açò ha suposat una caiguda del nombre d’usuaris i, per tant, també dels ingressos fins a un punt que era impossible autofinançar-se, com havia fet des de la seua inauguració.

Quan el gerent de les instal·lacions esportives planteja en el consell aquesta situació la resposta per part dels representants de l’equip de govern va ser que o s’autofinançava o es tancaria i que, si hi havia dèficit, que aquest l’haurien de pagar els usuaris. Això suposava un augment de les tarifes per als ciutadans que volien fer ús de les instal·lacions.

En tot moment, com a representant de Compromís per Alzira i dels partits de l’oposició en el Consell d’Administració de la piscina vaig plantejar la meua oposició a la pujada de preus, ja que com a usuària que també soc de la piscina i coneixedora del dia a dia sabia que eren freqüents les queixes dels usuaris pels retalls que estaven fent-se per estalviar diners (la baixada de la temperatura de l’aigua de la piscina i de la calefacció, la restricció d’iluminació, retirada del dosificadors de sabó, etc.). Per això tenia clar  que una pujada de tarifes no anava a ser ben rebuda, per la qual cosa vaig fer constar en el Consell que aquesta mesura no era la solució i que anava a ser contraproduent.

La direcció també va fer oïts sords a les persones que al final de la temporada passada protestaren dient que si pujaven els preus anirien a les piscines d’altres pobles i que determinats col·lectius anaven a quedar-se en casa per no poder fer front a les noves tarifes (en molts dels casos es duplicava).

La postura dels representants de l’equip de govern va ser intransigent i allunyada en tot moment de la realitat dels ciutadans, igual que la del PP tant en l´Estat com en la Generalitat Valenciana. Sols veien un dèficit i que devia pagar-se amb una pujada de preus (tarifa=impostos) i una baixada de la qualitat dels serveis (baixada temperatura piscina, sabó, il·luminació, etc=retalls en sanitat, educació i dependència).

Ara, desprès de més dos anys de pèrdues com a conseqüència d’aquestes desafortunades mesures, tal i com jo vaig pronosticar s’ha produït l’efecte contrari a l’esperat. Els ingressos baixaren més encara ja que, al principi d’aquesta temporada, molts usuaris habituals buscaren altres piscines on els eixia més barat (hi ha col·legis d’Alzira que els ix més barat anar a un altre poble pagant-se l’autobús que vindre a la nostra piscina) i el més dolent va ser vore com persones jubilades o amb alguna malaltia on està recomanada la natació van tindre que deixar de vindre.

La nostra postura l’hem dita de forma continuada en les reunions del Consell d’Administració de l’empresa publica que gestiona la Piscina, en les Comissions Informatives i en els Plenaris de l’Ajuntament. I la resposta del PP sempre ha sigut negativa.

Ara ens presenten un pla de viabilitat on es contempla el que vaig demanar des del principi i que era una major participació de l’Ajuntament, perquè la practica de l’esport ajuda a tindre una millor salut i no deuria mai prioritzar-se més el dèficit o el superàvit dels comptes.

Des de Compromís per Alzira esperem que, ara que la “troica” a vist la llum i han baixat les tarifes a uns preus més assequibles per a la temporada que entra, aquestes frenen la tendència i ajuden a recuperar la confiança de la gent i a que determinats col·lectius tornen a incorporar l’esport i la natació dins de les seues activitat diàries. Si s’aconsegueix això, guanyarem tots, els usuaris en salut i l’administració pública en despesa sanitària i farmacològica.

Adelaida Pau Fayos
Regidora Compromís per Alzira

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here