El PSPV d’Algemesí diu que el PP «menteix deliberadament» sobre el finançament del Mercat

0
277

En diverses publicacions, entre elles el Butlletí Municipal BERCA, asseguren que “gràcies a la bona gestió de l’equip de govern s’han aconseguit 880.000 euros en subvencions per a pagar les obres”. Ells saben que açò és rotundament fals.

L’any 2007 l’Ajuntament d’Algemesí va rebre una subvenció de Fons FEDER per a la construcció de l’Edifici Polivalent per valor de 3,2 milions d’euros. El polivalent va tenir un cost total de 5 milions d’euros, de manera que, els 1,8 milions que faltaven els va pagar l’Ajuntament d’Algemesí. Per a poder efectuar aquest pagament, el Consistori va demanar dos préstecs a retornar en 20 anys, un per valor de 600.000 euros i l’altre per valor d’1,2 milions. Aqueixos préstecs han incrementat, considerablement, l’endeutament de les arques municipals.

Després de la subvenció rebuda per FEDER, Europa decideix augmentar la dotació ja que existeixen altres poblacions amb projectes no executats o mal justificats així que, de cap manera, aqueixa ampliació se’ns ha concedit per la bona gestió de l’equip de govern tal com ha assegurat el Pàg. D’aquesta manera, Algemesí ha rebut una ampliació d’aquesta subvenció en dues aportacions més per valor de 458.000 i 180.000 euros, és a dir, 638.000 euros que poden destinar-se a amortitzar els préstecs o a inversió.

En paraules de la portaveu socialista Marta

Marta Trenzano

Trenzano “l’assenyat, ètic i lògic seria destinar l’ampliació de la subvenció de FEDER a amortitzar els dos prés

tecs que l’Ajuntament va sol·licitar per a pagar el Polivalent i que ens han endeutat per a 20 anys. El PP vol ara manipular a l’opinió pública assegurant que, després de la seua bona gestió, s’ha presentat un segon projecte a FEDER que és el del Mercat i Europa ens ha donat 600.000 euros per a la seua construcció. Açò és mentida i el PP ho sap”.

El PP també menteix quan afirma que la reforma del Mercat Municipal impulsada per l’anterior govern (ells l’anomenen el tripartit), tindria un cost de més d’1 milió d’euros de diners municipals. En aquell moment la reforma es va valorar en 1 milió d’euros, cert, però el finançament resultava tenir cost 0 per a l’Ajuntament posat que es va aconseguir una subvenció d’Europa per valor de 210.000 euros i els 790.000 que faltaven els anaven a pagar els venedors en quedar-se les parades per a 25 anys.

Trenzano ha assegurat que “després d’aturar la reforma i tirar el Mercat a terra, el PP va haver de pagar a l’empresa constructora una indemnització per trencar el contracte perdent així la subvenció de 210.000 euros i els diners que anaven a aportar els mercaders”.

Segons Trenzano “el Mercat s’ha convertit en una creïlla calenta per a l’equip de govern que segueix entossudit a construir-ho a costa de mentir, manipular i endeutar-nos més del que ja ho ha fet. Haurien de reconsiderar quines són en aquest moment les prioritats d’Algemesí amb més de 3.100 aturats per als quals han organitzat un examen que va acabar en caos després d’haver-los cobrat unes taxes de manera injustificada”.

Com a conclusió Trenzano ha asseverat que “si tenim en compte el que ha costat el pàrquing, la indemnització per no acabar la reforma del Mercat, el lloguer de l’actual ubicació del Mercat que hem estat pagant durant set anys, els costos dels projectes, les indemnitzacions a l’empresa que explota el pàrquing i el que pensen gastar-se ara amb l’edifici; el capritx de l’alcalde ens ix per més de 10 milions d’euros. Un autèntic balafiament per a tenir un pàrquing que solament ingressa 20.000 euros a l’any i un edifici que, a més d’ofegar la plaça, no crearà ni un sol lloc de treball nou. Qualsevol governant amb sentit de la responsabilitat se n’aniria avui mateix a sa casa”.

_____________

TAULA DEL COST I FINANÇAMENT DEL PÀRQUING + MERCAT DES DE 2007

COST TOTAL €10.000.000 APORTACIÓ GENERALITAT €5.700.000 APORTACIÓ MUNICIPAL €4.300.000

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here