Casado deixa el futbol després de dedicar-li 52 anys com a futbolista, entrenador i director (VIDEO)

0
615
Casado amb el premi de la Federació Valenciana
Pepe Casado i Santi Garés
Pepe Casado este migdia

L’actual director de l’escola Ciutat d’Alzira FB, Pepe Casado, ha anunciat hui que abandonarà la seua vinculació al futbol, «per raons familairs» al final de la present temporada, tot just després de dedicar-li 52 anys de sa vida.

«Em senc orgullòs, satisfet i agraït al futbol perquè m’ho ha donat tot», manifestava Casado este migdia a les instal.lacions de Tulell junt al president del club, Santi Garés i diversos directius del Ciutat d’Alzira.

Casado, que va estar 20 anys vinculat a la UD Alzira on va fundar l’escola de futbol base ha declarat la seua voluntat de que les relacions entre els dos clubes de futbol local «siguien fluïdes» i que mantinguen «acords de col.laboració». L’exjugador del Rayo Vallecano, de la UD Alzirai d’altres de la comarca ha recordat amb certa amargura la seua eixida del club balugrana; «va eixir de la UD Alzira amb tot el dolor del meu cor, en sentir-me maltractat per l’aleshores president del club».

Santi Garés ha manifestat que «tant el Ciutat d’Alzira com el futbol perden molt amb l’eixida de Pepe Casado» i ha afegit que «el futbol i l’esport alzireny li ha d’estar molt agraït».

Casado ha rebut, al llarg de la seua trajectòria, diversos reconeiximents de la Federació Territorial Valenciana de Futbol, i el passat mes de sembre l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, l’impossava l’insìgnia d’or de la ciutat, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de la capital de la Ribera.

Trajectòria esportiva

La seua trajectòria vital l’ha portat a comptar, en l’actualitat, amb 32 anys lligat al futbol a Alzira: vint anys, des de la temporada 84-85, com a tècnic i director de la UD Alzira; quatre anys més com a jugador d’este club; un any com a jugador de l’Avidesa Atlètic i set en el Ciutat d’Alzira FB.

Com a jugador cal destacar la temporada 75-76, en què va jugar en el Rayo Vallecano en 2a divisió, i del qual van ser entrenadors Alfredo Di Stefáno i José A. Olmedo. També la seua pertinença a diversos equips de 3a divisió i Regional Preferent, que de forma resumida es referix a continuació:

Cadet del Real Betis Balompié, temporada 62-63.
Juvenils del Real Betis Balompié, temporades 63–64, 64–65 i 65–66.
Amateur del Real Betis Balompié, temporada 66–67.
Cedit pel Real Betis a la UD Alzira, 3a divisió, temporada 67-68.
Triana Balompié (filial del Betis) 3a divisió, temporada 68-69
Atl. Calvo Sotelo (Puertollano-Ciudad Real) 3a divisió, temporada 69-70.
Albacete Balompié, 3a divisió, temporada 70–71.
CD Alcoyano, 3a divisió, temporada 71–72.
UD Alzira, 3a divisió, temporades 72-73, 73-74 i 74–75, durant les quals van ser entrenadors José Llopis i Francisco García, Paquito.
AD Rayo Vallecano, 2a divisió, temporada 75–76 sent entrenadors Alfredo Di Stefáno i José A. Olmedo.
Avidesa Atlètic (Alzira), Regional Preferent, temporada 76-77.
CE Alberic (València), Regional Preferent, temporades 77-78 a 83-84.
Veterans UD Alzira, temporades 85-86 a 89–90.
Cal assenyalar que fins a la temporada 77-78 no existia la 2a divisió B, per la qual cosa la 3a divisió era semblant a l’actual 2a – B, i la Regional Preferent era semblant a l’actual 3a divisió.
La seua posició en el camp va ser, en els primers anys, d’extrem esquerre, interior i mig esquerre. Posteriorment va jugar de lateral esquerre, i els últims anys va ocupar la posició de defensa central lliure.
En la temporada 65–66, l’última com a juvenil en el Real Betis Balompié, quedaren campions d’Andalusia en guanyar en la final a doble partit al Sevilla FC.

En la temporada 81–82 va ser jugador del CE Alberic, i va ser nomenat el “Jugador més destacat de la Regional Preferent” pel programa radiofònic esportiu de València Meridiano Deportivo, el director del qual era Antonio Conejero. D’este nomenament va rebre un trofeu commemoratiu.

Una vegada finalitzada la seua etapa com a jugador als 36 anys, en la temporada 84–85, i a petició de l’entrenador de la UD Alzira, Quique Hernández, i del secretari tècnic, Miguel Carrión, passà a dirigir el Juvenil A de la UD Alzira. Al segon any, l’equip va ascendir a la Lliga Nacional Juvenil (actualment divisió d’Honor), i va mantindre la categoria durant tres temporades seguides.

En la temporada 85–86, i sent president Alberto Campos, va ser ajudant tècnic de Benito Floro en el primer equip de la UD Alzira, que va aconseguir l’ascens a 2a divisió-B per primera vegada en la història.

En la temporada 94–95, durant la presidència de Sebastián Fontana, va crear i dirigir, juntament amb altres persones, l’actual Escola de Futbol Base de la UD Alzira.

En la temporada 98–99, mentres continuava com a president Sebastián Fontana i amb motiu de l’ascens del primer equip a 2a divisió–B, va rebre, per segona vegada en la història, una placa commemorativa i la Insígnia d’Or del club.

Durant el transcurs d’estos anys, compaginà el càrrec de director de l’Escola amb el d’entrenador del primer equip durant cinc temporades diferents, en les categories de 2a – B i 3a divisió.

En la temporada 2001–2002 va rebre de la Federació Valenciana de Futbol una placa en reconeixement a la seua llabor com a director al capdavant de l’Escola de Futbol Base de la UD Alzira.

En la temporada 2006–2007 inicià una nova etapa com a director esportiu en el CF l’Alquerieta, actualment Ciutat d’Alzira FB, a requeriment de la seua Junta Directiva, presidida per Rafael Giménez, Xavier España, Mª José Levanteri, Pedro Valiente i Elodia Sales.

Eixa mateixa temporada 2006–2007 va ser nomenat seleccionador autonòmic de la categoria Cadet – Sub–16 per la Federació Valenciana de Futbol, i va quedar quint classificat en la fase final del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques.

El 31 de maig de 2013 va rebre de la Federació Valenciana de Futbol, en la Gala Esportiva organitzada anualment per la Delegació de la Ribera d’Alberic i celebrada enguany a la Llosa de Ranes, una placa en reconeixement per la seua trajectòria esportiva i la seua llabor en el futbol comarcal, reconeixement del qual se sent molt agraït.

El 27 de juny de 2013 va rebre de la UD Alzira, presidida per Javier Pérez, una placa en reconeixement a la seua llabor i els anys dedicats al futbol base.

Cal indicar que, en tota la trajectòria esportiva de Pepe Casado, tant de jugador com d’entrenador, mai ha sigut expulsat del terreny de joc amb targeta roja, cosa que mostra la seua esportivitat i joc net en el camp.

En l’actualitat continua com a director esportiu del club Ciutat d’Alzira FB, que ha creat i organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira, un torneig del futbol base a l’altura dels millors de la Comunitat Valenciana, el Trofeu Ciutat d’Alzira Futbol Base-TORCAF. El mes de setembre passat es va celebrar la VII edició d’este torneig, que va comptar amb alguns dels millors equips de la Comunitat en les categories de Futbol-11 Infantils i Cadets autonòmics, així com Regionals i també Futbol-8: Alevins, Benjamins i Prebenjamins, fet que atorga a la nostra ciutat un prestigi i un nivell esportiu i social molt rellevant a tota la Comunitat Valenciana.

 VIDEO (Isaac Candell):

http://www.alzirateveu.es/noticies/2014/2014_04_01_PEPE_CASADO_DEIXA_DEFINITIVAMENT_EL%20_FUTBOL.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here