Bastidas anuncia que la Biblioteca Municipal d’Alzira serà inaugurada este mes (VIDEO)

0
484

Amb dos anys de retard respecte les previsions inicials, sembla que la nova Biblioteca Municipal obrirà, definitivament, les portes a finals d’este mes, segons ha anunciat hui l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, tot i que encara no ha començat el trasllat dels 40.000 volums que emmagatzema l’actual biblio.

Esta mateixa setmana quedarà constituïda una comissió integrada per la bibliotecària, Asun Perepérez, l’arxiver municipal Aurelià Llairon i l’historiador local Bernat Montagud, entre d’altres, per disenyar una ample programa d’activitats culturals que acompanyaran en el mes d e maig l’obertura de la «tan necessitada i desitjada biblioteca» segons Bastidas. La primera autoritat local ha revelat hui als mitjans de comunicació que l’espai on s’ubica la biblioteca rebrà el nom de Plaça de les Lletres Valencianes.

L’ edifici bibliotecari, situat en l’antiga piscina, conta amb més de  2.000 metres quadrats (l’actual de la Casa de la Cultura només té 500 m2) i tindrà una capacitat per a 80.000 volums. En l’actualitat en la Casa de la Cultura hi ha 40.000 exemplars en les prestageries i altres 10.000 arxivats, és a dir quan òbriga les portes este edifici comptarà amb 50.000 volums.

La biblioteca conta amb quatre plantes, on el «lucernario» i els materials són els eixos de l’edifici i que propiciarà un estalvi en el manteniment de llum o aire condicionat. L’accés a la biblioteca es realitzarà per la plaça.

En la planta baixa estarà la recepció i el saló

L’alcaldessa en el centre davant la Biblioteca

Asun Perepérez la bibliotecària d’Alzira

de lectura, mentre la primera es destinarà a la biblioteca infantil amb un espai a l’aire lliure per a jocs i per fer activitats. Mentres la segona i la tercera planta es destinarà per a la biblioteca d’adults i la quarta per a arxiu.

VIDEO (Isaac Candel): 

http://www.alzirateveu.es/noticies/2014/2014_04_01_BASTIDAS_ANUNCIA_LA_INAUGURACIO_DE_LA_BIBLIOTECA_MUNICIPAL_D%C2%B4ALZIRA.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here