El Concurs Internacional de Paella de Sueca es promocionarà per tot el món

1
395

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca tindrà, a partir de la pròxima edició, una sèrie d’eliminatòries prèvies que se celebraran en diferents països de quatre continents. Este matí, s’ha oferit una roda de premsa en l’Ajuntament de Sueca per a presentar el conveni de col·laboració firmat entre el consistori i l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales SL, encarregada d’organitzar estes eliminatòries prèvies. Formen part d’esta empresa l’Agencia Socarrat Studio; Ulises Menezo, hostaler, propietari de restaurants japonesos i assessor d’esdeveniments en este país; Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; i Gabriel García, representant de l’empresa Dvino, amb seu a Alacant, dedicada a l’exportació de productes agroalimentaris espanyols.

“Esta iniciativa de realitzar eliminatòries prèvies en altres països naix arran de la proposta d’alguns dels concursants internacionals que han participat en anteriors edicions del certamen de Sueca. Ara, després de l’acord aconseguit, esta empresa s’encarregarà d’organitzar les eliminatòries prèvies. L’Ajuntament, per la seua banda, cedirà la marca i el nom del Concurs i, a més, podrà decidir en quins països es realitzen”, ha explicat la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Teresa Ribes, qui ha afegit que “és interés de l’Ajuntament que el certamen isca del municipi i se’ns conega per tot el món, i gràcies a este acord, i a estes persones, això serà possible. He d’afegir que esta iniciativa tindrà un cost zero per al consistori. Prestarem tota la nostra col·laboració perquè estos concursos se celebren com s’han de fer, complint unes bases i respectant la recepta oficial. Tot açò redundarà en una major qualitat del certamen de Sueca, ja que els participants internacionals hauran sigut seleccionats entre els millors”.

Per la seua banda, Jesús Melero ha explicat que, amb esta iniciativa, “es vol promocionar, encara més, la paella valenciana que es fa en Sueca per tot el món, ja que disfrutem de tindre el plat més important de la gastronomia quasi mundial. De moment, estem invertint molt de temps, treball i esforç”.

L’empresa Socarrat Studio, per la seua banda, ha sigut l’encarregada en les últimes edicions de crear la imatge del Concurs de Sueca. Miguel Sanfeliu ha explicat que “quan l’Ajuntament ens va proposar participar en este projecte, ens vam bolcar de seguida perquè, a tot arreu on se celebrara el certamen, la imatge fora sempre la mateixa i fàcilment recognoscible per tots”. Ulises Menezo ha afirmat que “per la meua experiència en altres llocs del món i per l’afecte i estima que li tinc al Concurs de Sueca, el que pretenem amb esta iniciativa és donar-li eixa xicoteta espenta que li falta internacionalment a la paella valenciana de Sueca”. Gabriel García, de Dvino, ha assenyalat que “arran del nostre importador de Japó, que s’ha proposat com a col·laborador internacional per a l’organització de l’eliminatòria que tindrà lloc en este país, ens vam posar en contacte amb l’organització del Concurs de Sueca i, a partir d’ací, ens hem involucrat al cent per cent. Ens pareix una idea fantàstica. Sempre hem volgut que la gastronomia espanyola tinguera, a través d’algun plat, una major difusió, ja no sols per la imatge sinó també per la repercussió per a les empreses. Encaixàvem, per la nostra experiència, en este projecte i estem encantats. El nostre paper serà coordinar, col·laborar i recolzar sobretot en allò que requerisca tràmits en destí”.

Per a Ribes, “la millor manera de commemorar que enguany es complixen els 25 anys des que el Concurs és internacional, és expandir-lo per tot el món”. Algunes de les ciutats que enguany ja acolliran una d’estes eliminatòries prèvies són Xangai (Xina), Sidney (Austràlia), Miami (Estats Units), Tòquio (Japó) i Londres (Anglaterra).

Des de l’organització, s’han posat també en contacte amb la Conselleria de Turisme per a explicar-los el projecte, “el qual els ha paregut molt interessant i han mostrat tot el seu suport. És molt important comptar amb el seu recolzament, així com amb el de la Federació d’Hostaleria i el de l’Associació de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana”, ha afegit Melero, qui ha explicat també que “traslladarem els utensilis i alguns ingredients des de Sueca, per descomptat l’arròs d’ací sempre que pugem; encara que, en algunes circumstàncies molt concretes, haurem d’adaptar-nos el millor que puguem a les característiques i a la cultura del país on es realitze l’eliminatòria prèvia. Per exemple, al Japó està mal vist culturalment utilitzar el conill”.

La celebració de l’eliminatòria prèvia del Concurs a Xangai s’emmarcarà dins de la denominada Spain Week, que tindrà lloc del 29 de maig al 2 de juny. “El que es pretén esta setmana és posar en valor la paella valenciana i altres productes que es necessiten per a l’elaboració d’este plat. Van a oferir-se diferents activitats dedicades a promocionar la cuina espanyola i les festes internacionals que tenim, com ara les Falles, amb la col·laboració de Pedro Santaeulalia que plantarà un monument, o la Tomatina. Hauran també actuacions musicals de grups espanyols”, ha explicat Miguel Sanfeliu.

1 Comentario

  1. COMPROMÍS DE SUECA SÓN ENS EXPERTS EN L’ENGANY, LA MATAFAULA I EL XANXULLO.
    Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales SL (OCGI SL), l’empresa domiciliada a Sueca que segons la regidora Tere Ribes (Bloc-Compomís) li va suggerir dur el nom del Concurs Internacional de Paella Valenciana pel món, va ser constituïda onze dies abans que la Junta de Govern Local (JGL) aprovara, per unanimitat, i a proposta de la mateixa Ribes, cedir per cinc anys el nom del certamen per què “el puga utilitzar per a realitzar eliminatòries prèvies d’aquest en els països que decidisca”.

    L’esmentada mercantil, compta amb un capital social de 5.000 euros, segons fonts oficials degudament contrastades. Es va crear a Sueca el 28 de febrer passat. L’acord de cessió del nom i altres símbols, aprovat per la JGL, es va adoptar el dia 10 de març.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here