Almussafes recapta 3.100€ per a Etiòpia amb els esdeveniments «In Real Time 2014»

0
327

Un total de 454 persones participen en les activitats convocades per la ONG per al desenrotllament d’Etiòpia ABAY

La solidaritat de què sempre ha fet gala la localitat d’Almussafes i el seu ajuntament es va fer patent durant la jornada d’ahir diumenge dia 30 amb la celebració dels esdeveniments esportius “In Real Time 2014”. El consistori d’Almussafes va ser l’únic ajuntament de la Comunitat Valenciana que es va sumar al projecte convocat per l’associació per al desenrotllament d’Etiòpia ABAY amb la realització de partits de futbol i carreres amb l’objectiu solidari de finançar projectes de desenrotllament en Walmara. La convocatòria va ser tot un èxit, ja que un total de 454 esportistes de totes les edats, desplaçats des de diferents poblacions valencianes, es van inscriure en les proves esportives convocades i en la carrera benèfica dita “In Real Time”. Els 3.100 euros recaptats es van a invertir en el finançament d’un projecte d’escoles esportives sostenible en el temps.

Càceres, Galícia, Santiago de Compostel·la i Màlaga van ser les urbs en què es va celebrar la primera edició de la carrera “In Real Time”, de manera simultània junt amb la pròpia Walmara, durant el matí d’ahir diumenge. En el cas de la Comunitat Valenciana, la capital del Túria va acollir diferents actes, però fou el municipi d’Almusssafes el que es va involucrar al màxim, amb l’organització de l’única carrera valenciana del projecte. Després de la proposta traslladada per la representant d’Abay en el municipi, Carmen Magraner, l’ajuntament no va dubtar a sumar-se a esta iniciativa solidària que ha conclòs amb un gran èxit de participació.

De fet, 454 persones van respondre a la crida pública de suport al finançament d’un projecte d’escoles esportives per a etíops, entre 6 i 20 anys d’edat, en Walmara, inscrivint-se en les diferents proves desenrotllades durant la jornada dominical.

“Afortunadament la pluja va respectar l’esdeveniment i vam poder celebrar les diferents proves”, explica el regidor d’Esports, Carles Grancha. A les 12 hores va començar la carrera infantil amb 1.5 km. De recorregut. Tan sols un quart d’hora després es va iniciar la dels adults, els que van córrer 5 km., i a les 12.35 hores es va inaugurar una caminada solidària de 3 km. De distància, que va ser sens dubte la més multitudinària d’este dia. Precisament, l’alcalde, Albert Girona, i la primera tinent d’alcalde, Mª Carmen Sants Joans, van participar en esta última cita esportiva, amb la que es va clausurar la gran festa per l’esport solidari.

Partits de futbol solidaris
A més de les proves atlètiques, Almussafes va acollir dos partits de futbol solidaris amb Walmara, que van disputar els equips prebenjamins i juvenils de l’escola de futbol en els camps de futbol municipals al llarg del matí. Jugadors, directius i pares van col·laborar adquirint les camisetes de “In Real Estafe 2014”. Les trobades també foren un èxit, ja que els juvenils van véncer 2 a 1 contra el Xeresa i els prebenjamins van ser semifinalistes de la Copa Federació.

Segons Carmen Magraner, integrant d’Abay, “el concepte In Real Time es convertix també en una forma de treballar en la nostra ONG, perseguint la resposta el més immediata possible als problemes que ens transmeten des de Walmara, gràcies al treball en xarxa de molts voluntaris”.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here