Sonia, Patricia, Carmen i Lluna de Sueca competiran en la fase autonòmica de Gimnàstica Rítmica

0
852

Sonia Piqueras Guillem, 14 anys, en cintes, categoria cadets, Patricia Pérez Fos, 9 anys, en cèrcol, categoria aleví, Carmen Mañez San Baltasar, en pilota, categoria benjamí, i Lluna López Martínez, en mans lliures, categoria pre-benjamí, representaran al Club Gimnàstica Rítmica Aceus, de Sueca, en la Fase Autonómica, para el Campionat Nacional Base Individuals, que es celebrarà en el Pavelló Cobert Municipal d’Almussafes, este diumenge a partir de les 9,00 del matí.

 El Club Gimnàstica Rítmica Aceus, conta en l’actualitat amb 67 xiquetes que competeixen en totes les modalitats i categories.

Míriam Figueras Navarro, es la directora-entrenadora, i conta amb un equip format per:

5 Entrenadores: Alba González, Alba i Mar Giménez, i a Coral Cortés, en grups d’iniciació.

En el grup de perfeccionament, Irene Valderrama. Emma Palmir, es la professora de ballet.

.- Patricia, es proclamà subcampiona d’Espanya 2013, en cèrcol de conjunt, cedida al Rítmica Quart, de 21, equips.

.- Míriam, ens informa que,

“El club consta de l’Escola, grup de competició, i xiquetes de competició que en son 24, de 6/7 anys, fins als 17, repartides dins del grup de competició, en diversos nivells i categories.

Comencen en l’escoleta, i conforme van millorant i passant els controls de pre-competició, perquè totes les xiquetes, no suporten la pressió, o perquè no reuneixen prou condicions físiques per a competir

Les categories son: la sub-7, i està composta per pre-benjamí, benjamí, aleví, infantil, cadets i sèniors. Els aparells que practiquen, son; mans lliures, masses, cèrcol, pilota, cinta.

El pròxim Campionat Nacional d’España es celebrarà en Guadalajara del 24 al 27 d’abril.

La Comunitat Valenciana, segons Míriam, es la mes forta d’España, i es l’única Comunitat, que compleix en totes les categories, les places assignades. En concret, sols podem passar 20 gimnastes per categoria i Comunitat, i en la nostra, solen quedar-se fora moltes gimnastes, amb un alt nivell de competició, i la majoria de la resta, no arriben al límit.

A nivell de la Comunitat, Castelló de la Plana, té pocs clubs i forts, mentre que en Valencia, hi ha mes quantitat, però, no tots es dediquen a competició nacional. El Club Aceus, està entre els primers llocs  de la Comunitat Valenciana.”

.- Míriam, ¿perquè la majoria de gimnastes en este deport, son xiquetes, i molt pocs xiquets?

“Els xiquets, son iguals que les xiquetes, en iguals de condicions, perquè en xiquetes també hi han que no podran mai obrir-se de cames, i en els xiquets passa el mateix, però quan comencen i tenen que donar el pas de seguir, heu rebutgen perquè estan sols.

Al parèixer els xiquets creuen que es un deport mes femení, que masculí, i tenen por de la burla dels altres xiquets, es un tabú, difícil de trencar hui en dia.”

I que ens dius, de la c

Les quatre promeses de la gimnàstica rítmica suecana

antera?

“tenim xiquetes que van a començar a competir enguany, que entenguem que ja estan prou preparades, i alguna d’elles, anem a presentar-les al Trofeu Federació, perquè tenen moltes aptituds. Quan presentem alguna xiqueta a una competició, es perquè tenim clar que pot quedar molt bé, perquè no som un club que anem sols a participar, sinó perquè creguem que tenim possibilitats.

En què et bases per a elegir la música en cada xiqueta?

“Primer en l’aparell o mans lliure, que li toque. Cada aparell requereix un estil diferent de música, del caràcter de la xiqueta, de la seua forma de competir, si es mes lenta, li busque quelcom com el Llac  dels Cignes, o si té mes caràcter, li pots posar un tango, perquè segons la seua expressió, li pot pujar la nota.

Quan me fusionat estiga tot, música xiqueta i aparell, veus que està acoblat a la xiqueta, en este cicle olímpic, els jutes es fixen molt, i sobretot en açò, i és molt important acabar l’exercici, alhora que la música. Penalitza mes, acabar abans o després de la música, que una fallida en aparells.”

Xiquetes, que van a la Fase Autonòmica, com son ¿

.- Lluna, 7 anyets. Està fent 2on de primària, li agrada mes fer gimnàstica que estudiar, i li agraden tots els dibuixos animats.

.- Carmen, 8 anyets. 3er primària. Tres anys fent gimnàstica rítmica, després de vorer una cavalcada on havien xiquetes fent-la, i em va agradar. Ens diu, “Abans de competir, sol posar-se quelcom nerviosa, però una vegada en el tapís, es transforma i intenta fer-ho el millor possible.”

.- Patri, 9 anys. 4t de primària. Li agrada estudiar, i les seues notes son altes, i llegir llibres d’històries, li agraden els dibuixos animats, tots per igual. Va entrar en la gimnàstica, perquè s’ha mare volia que fera un esport, heu vaig provar i em va agradar. Li va agradar molt competir en el Campionat d’Espanya, l’any passat en Guadalajara. De moment a fet aro i pilota, i ens confessa que, “si l’aro el cau a la cara quan el llances cap amunt, fa molt de mal”. Seria molt competir en el Nacional, i està convençuda de que heu farà.

.- Sonia,14 anys. 3er ESO. Va il·lusionada i molt motivada a la Fase Autonómica, perquè esta convençuda que anirà al Nacional. Ens dius que tots els aparells son difícils, però a base d’entrenar, vas rectificant i perfeccionant el seu maneig. L’infern de Marta, es l’últim llibre que ha llegit.

Fa gimnàstica rítmica, perquè al 9 anys va anar al Pavelló de Sueca, heu va vorer i li va agradar. No li impressionen les demés participants, encara que hagen guanyat campionats, perquè ella confia en les seues possibilitats”, Sonia, continua diguen-nos, que el aparell que menys li agrada, es la cinta, i la que mes, les masses.

Va ser Campiona Autonómica en conjunt, en el 2010, en el 2013, Campiona Autonómica en masses.

Tant Míriam, com Mª Jesús Navarro, presidenta del Club, estan convençudes de que passaran les quatre, al nacional.

 

Eduardo Sala Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here