PSPV, Compromís i EU critiquen «el desastròs» Pla del Xúquer per Alzira i la comarca

0
363

Els portaveus dels grups municipals de l’oposició, Isabel Aguilar (PSPV-PSOE), Diego Gómez (Compromís per Alzira) i Ivan Martínez (EUPV-Alzira), valoren com «un autèntic desastre per a tota la comarca» el Pla Hidrogràfic del Xúquer aprovat ahir en el Consell Nacional de l’Aigua, amb l’oposició també dels regants riberencs.

El nou pla contempla una segona presa d’aigua per al transvasament Xúquer-Vinalopó a Cortes de Pallàs, no contempla una assignació pròpia d’aigua de boca per a la comarca com tenen Albacete, Sagunt o València (i continua contemplant la compravenda d’aigua) i posa en perill l’Albufera.

En sis mesos nou transvassament al Vinalopó

Des del PSOE, Compromís i EU denunciem que el govern valencià ha abandonat i desatès les exigències de regants, entitats socials i ajuntaments de la Ribera. I mentre a la Ribera no s’han fet les inversions promeses des del 1998, el ministre de Medi Ambient ja s’ha compromès per escrit que en sis mesos es farà el nou transvasament Xúquer-Vinalopó.
Des dels grups de l’oposició vàrem denunciar ahir mateix en el ple de l’Ajuntament d’Alzira la complicitat del ministre Arias Cañete i de la Generalitat Valenciana, de la mà del conseller Císcar i el director general de l’Aigua, el sr Comos, amb els grans terratinents manxecs i amb interessos tèrbols i especulatius del ‘lobby’ que aposta per un nou transvasament Xúquer-Vinalopó. PSOE, Compromís i EU exigiren ahir la dimissió del ministre, Arias Cañete, del conseller Císcar i del director general de l’Aigua.
Al mateix temps, posem en evidència al PP de la Ribera i d’Alzira: el Partit Popular, consensua i vota coses distintes depenent el moment. Exigim des dels grups de l’oposició una definició clara del Partit Popular d’Alzira, que denuncie el govern central i el Consell: obrir de nou la porta a un nou transvasament va totalment en contra dels interessos dels ciutadans i ciutadanes alzirenys i riberencs, i també que s’oposa frontalment a la Directiva europea Marc de l’Aigua. El PP està obrint per la porta de darrere de nou el Pla Hidrogràfic Nacional del 2001 i que va ser paralitzat, retornant a les polítiques desfasades i insostenibles de grans transvasaments, per a benefici de grans interessos privats.
Des de PSOE, Compromís i EU exigim, abans de la seua aprovació definitiva pel consell de ministres del Pla de Conca del Xúquer, que es tanque la possibilitat de transvasaments o transferències d’aigua des de qualsevol punt del riu que no siga l’Assut de la Marquesa, únic punt que compta amb el consens dels regants i de la societat civil de la Ribera. I exigir que l’assignació d’aigua superficial del Xúquer per als abastiments de la Ribera ha de tindre la mateixa consideració que l’assignació atorgada a Albacete, Sagunt i València i la seua àrea metropolitana, sense estar condicionada a permutes oneroses amb altres usuaris. A més a més, exigim un cabal ecològic real i que no es pose en perill els nostres ecosistemes com el de l’Albufera.

PSOE Alzira
Compromís per Alzira
EU Alzira

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here