Bromera prepara la segona edició de la novel.la guanyadora del «Ciutat d’Alzira»

0
271
Andreu Martin, Josep Gregori i Carlos Correal
Andreu Martín durant la presentació de la novel.la

Este migdia s’han presentat a la Casa de la Cultura d’Alzira els primers títols en arribar a les llibreries de l’edició 2013 dels Premis Literaris Ciutats d’Alzira. Han intervingut Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Josep Gregori, editor de Bromera, i Andreu Martín, guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per Les escopinades dels escarabats. Aquesta novel·la, junt a M’esperaràs?, de Carles Alberola, Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, són les obres guanyadores de l’última edició dels Premis Literaris Ciutats d’Alzira que ja podem trobar a les llibreries.

La novel·la negra Les escopinades dels escarabats, XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, que tan sols fa un mes que es troba a les llibreries està pràcticament esgotat i Bromera prepara, a hores d’ara, la segona edició, davant «el seu èxit» segon l’editor Josep Gregori.

L’autor, Andreu Martin, retrata, de manera extremadament crítica i corrosiva, els temps que estem vivint de crisi i corrupció. Des de la llibertat que dóna la ficció, Martín assegura que aquesta novel·la «ha nascut i crescut com una metàfora sagnant i carregada d’indignació tractant de mirar amb lupa aquelles persones aparentment honrades que, en última instància, viuen del fruit de la delinqüència. Aquesta perspectiva ens permet una nova anàlisi del fracàs de tots els valors en el món que ens ha tocat viure». Andreu Martín (Barcelona, 1949), autor de referència pel que fa a la novel·la policíaca, ha publicat més de cent títols i té reconeixements tan importants com el del Círculo del Crimen, el Premi Hammet, el Crims de Tinta, el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya i el Premi Pepe Carvalho.

 Per la seua part, M’esperaràs?, VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, ha arribat a les llibreries de manera simultània a l’obra teatral estrenada per Albena al Teatre Talia de València, en un espectacle que s’ha encarregat de dirigir el mateix autor de l’obra, Carles Alberola (Alzira, 1964). En aquesta ocasió, el prolífic dramaturg i actor valencià ens brinda un text en clau d’humor sobre l’amistat, l’amor, les parelles, la passió i la fidelitat. Situacions divertides que no decebran ni als lectors ni als espectadors.

Durant el mes d’abril arribaran a les llibreries la resta de títols guardonats amb Premis Literaris Ciutats d’Alzira 2013. Així, trobarem Jugar a ser déus, de Salvador Macip i Chris Willmot, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General; Mediterrànies, d’Eduard Mira, Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; Metralla esparsa, d’Antoni Defez, Premi de Poesia Ibn Jafadja; Esperant la lluna plena, de Vicent Sanhermelando, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, i El guardià dels cinc secrets, de David Navalón Bernabeu, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here