Diputats d’onze grups presenten un recurs en el Congrés contra la reforma local

0
343

Dissabte passat, alcaldes, regidors i diputats d’11 formacions polítiques van escenificar davant del Congrés de Diputats la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Reforma Local.

El diputat de Compromís de Sueca, Joan Baldoví, va portar junt a representants de PSOE, PSC, IU, ICV, CHA, UPyD, CiU, ERC, BNG i CC-NC, de la Confederació d’Agrupacions i Partits Independents (CAPI) i de la Federació d’Entitats Locals  Menors (FEEM), les caixes que contenien el recurs de l’ajuntament de Sueca i de mes de 2000 ajuntaments que representen a a 15 milions de ciutadans i que registraran davant del Tribunal Constitucional.

És la primera vegada en la història que un nombre tan elevat d’ajuntaments s’uneixen per recórrer una llei del govern que atempta greument a la autonomia local i que retalla de manera important els serveis socials que molts ajuntaments estan donant als veïns. Amb esta llei prestacions bàsiques, com l’atenció a les persones majors, l’educació o la sanitat es voran retallades, amb la consegúent pèrdua de llocs de treball. Moltes competències locals seran assumides per les diputacions, el que suposarà que els serveis estaran més lluny dels ciutadans o, directament, deixaran de

Joan Baldoví a la porta del Congrés

Membres dels onze grups parlamentaris

prestar-se.

Per això, este recurs que uneix ajuntaments, diputats, alcaldes i regidors de totes les sensibilitats polítiques, és tan important guanyar-lo. Perquè ens estem jugant que els ajuntaments es convertisquen en meres oficines administratives sense capacitat d’atendre els veïns.
.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here