Memorable homenatge al grup Al Tall a Sueca

0
414

Amb les localitats exhaurides i un Bernat i Baldoví ple de gom a gom, el públic assistent participà amb una ovació històrica als components d’Al Tall.
No cabia ni un fil ni tan sols una agulla. Tothom assegut, música d’Al Tall de fons i s’apagà el llum de sala. Acte seguit eixí el secretari de JaC per Sueca, Emili Chaqués, per llegir una breu lloança a l’herència musical, cultural i artística que deixa Al Tall al País Valencià: “Els besnéts del tio Canya us donem gràcies per tot allò que ens heu ensenyat. Gràcies a vosaltres nosaltres sabem que ‘som de la pelitrúmpeli’, que ‘quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança’. A ‘eixir a la carretera perquè el camí és ben sabut tot sabent que el Darrer Diumenge d’Octubre cal aplegar-se al Puig’. Hem aprés a ‘amagar els trastos al corral, quinques i lamparilles, llanternes i fanals i que vinga, que vinga la llum’. També que ‘si l’oratge es gira en mal dels maulets vindran altres dies que bufe bon vent que quan més curt ens lliguen més perill tindran…’ I, sobretot, que hem de fer sempre com el Tio Canya: per moltes barbaritats que facen els botiflers que ara ens governen, per molta tisora que traguen ‘a un home que ve del poble ningú fa abaixar la cara’ perquè ‘no hi ha qui pare el pas dels maulets’. I que el 2015 ‘tornarem a la llum del dia i en un primer cadafal, prendrem lloc en igualtat’”.
A continuació pujaren a l’escenari Vicent Torrent, Enric Banyuls i Miquel Gil per agrair l’homenatge i per animar el jovent a continuar reivindicant el que ens pertoca com a valencians i valencianes.
L’acte va seguir amb l’actuació de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” amb el seu espectacle Nus on no hi faltaren jotes, seguidilles, cants de batre, de treball, romancos i acudits farcits del to popular i festiu que atorguen ambdós artistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here